Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Συνδυασμός Μοσχολιού για Γυμνάσιο Γαβαλούς: δικαιώνονται οι αγώνες μας

unnamedΜε αφορμή τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Γυμνασίου Γαβαλούς εκ μέρους του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία» , του πρώην δημάρχου Παύλου Μοσχολιού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Γυμνάσιο Γαβαλούς, ένα ιστορικό κτίριο, με μεγάλη αρχιτεκτονική αξία και ισχυρό συναισθηματικό συμβολισμό λειτουργεί και πάλι»

Το έργο «Αποκατάσταση ζημιών από σεισμούς στο Διδακτήριο Γυμνασίου Γαβαλούς» εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας την 21-12-2010 με μελέτη, που είχε συνταχθεί από την ίδια Αρχή και ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 1.172.000 ευρώ.
Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων το έργο αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της ανάθεσης.
Με την παρέμβαση του τότε Δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού τις διαδικασίες ανέλαβε να συνεχίσει ο Δήμος Αγρινίου και έτσι το αποτέλεσμα της δημοπρασίας εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου στις 29-1-2013.
Η σύμβαση του έργου υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό και την ανάδοχο εταιρεία στις 2-5-2013. Στις 29-8-2013, που ο τότε Δήμαρχος επισκέφτηκε το εργοτάξιο, οι εργασίες είχαν προχωρήσει ικανοποιητικά και τελικά το έργο παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2014.
Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο, το οποίο πέραν της εκπαιδευτικής χρηστικότητας, έχει μεγάλη αρχιτεκτονική αξία, αλλά και συναισθηματικό συμβολισμό, αποτελώντας σημείο αναφοράς για όλους τους κατοίκους της Μακρυνείας.
Για αυτό και σήμερα χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί δικαιώνονται οι αγώνες και οι προσπάθειες, που κάναμε για ακόμη ένα έργο υποδομής του Δήμου, το οποίο αποδίδεται πρώτα από όλους στους μαθητές και τα παιδιά της Μακρυνείας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.