Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεδρίαση με εντάσεις.

Συνεδρίαση με εντάσεις.

Επεισοδιακή ήταν χθες η συνεδρίαση της ΤΕΔΚ, όπου υπερψηφίστηκε η πρόταση του Δημάρχου Αμφιλοχίας Α. Κοιμήση από 9 μέλη έναντι 6 που την καταψήφισαν.
Ο Κοιμήσης πρότεινε σε ότι αφορά τη περιοχή μας o Δήμος Στράτου να πάει στην Αμφιλοχία και όχι στο Αγρίνιο, ενώ υποστήριξε και την δημιουργία Παρατριχώνιου Δήμου ( όπου σε αυτόν θα συμπεριλαμβάνονται Δ. Θεστιέων και Παραβόλας).
Όπως ήταν λογικό, η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη και προκάλεσε την αποχώρηση του Δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού από τη ψηφοφορία.
Βέβαια η εν λόγω απόφαση της ΤΕΔΚ ( το συμβούλιο έχει 15 μέλη) διαφέρει με τις θέσεις που διατυπώθηκαν από το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Αγρίνιο.
Εκεί ήταν παρόντες όλοι οι δήμαρχοι και οι τοπικοί φορείς και τάχθηκαν υπέρ ενός μεγάλου Δήμου Αγρινίου, τα όρια του οποίου θα ξεκινούν από την Παραβόλα μέχρι και το Στράτο.
Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο θα ληφθεί υπόψιν μια απόφαση ΤΕΔΚ, η οποία θα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με εκείνη που εκφράζει το σύνολο των κατοίκων και των φορέων του μεγαλύτερου αστικού κέντρου του νομού Αιτωλοακαρνανίας;
Και το βασικότερο είναι κατά πόσο εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των ίδιων των πολιτών που διαμένουν σε απόσταση αναπνοής από το Αγρίνιο ( το πολύ 20 λεπτά από το Αγρίνιο) όταν θα είναι αναγκασμένοι να τρέχουν στην Αμφιλοχία η σε μια Χ έδρα ενός Δήμου στη Τριχωνίδα, πόσο μάλλον όταν οι Δήμοι του Καλλικράτη θα έχουν πολλές περισσότερες αρμοδιότητες από τους ήδη υπάρχοντες;
Άλλωστε η κεντρική φιλοσοφία του σχεδίου Καλλικράτης είναι να καλύψει τα υπάρχοντα κενά του Καποδίστρια. Και αυτά δεν είναι άλλα από τη δημιουργία μικρών, ετερογενών και κατά συνέπεια μη λειτουργικών δήμων.
Αφού θα εφαρμοστεί ο Καλλικράτης, οφείλει να διορθώσει τις Καποδιστριακές “συγκολλήσεις” τόπων, κοινωνιών οι οποίες έγιναν απλά με ένα μολύβι και χαρτί χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν ποιές κοινωνίες συμπίπτουν χωροταξικά και οικονομικά.
Και σε αυτό το πλαίσιο-όσον αφορά τη περιοχή μας-μόνο ένας διευρυμένος Δήμος Αγρινίου μπορεί να έχει θέση. Οι Δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, οι εκπρόσωποι σήμερα μπορεί να έρχονται, να μένουν , αύριο να αλλάζουν όμως οι πολίτες θα παραμένουν..και μαζί με αυτούς και οι πραγματικές τους ανάγκες..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.