Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Συνελήφθη ο δράστης της χθεσινής ληστείας

Συνελήφθη ο δράστης της χθεσινής ληστείας

Συνελήφθη τελικά ο δράστης της χθεσινής ληστείας που έγινε στην Τράπεζα Αττικής στο Αγρίνιο. Κίνητρο της ληστείας κατά τον δράστη τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Πριν από κάποια χρόνια αν μίλαγε κανείς για το ενδεχόμενο να γίνει ένοπλη ληστεία στο Αγρίνιο, θα ακούγονταν μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τώρα τέτοια φαινόμενα χτυπήσαν την πόρτα της πόλης μας. Σίγουρα είναι έργο της δικαιοσύνης να σκιαγραφήσει το προφίλ τέτοιων ενεργειών και να αποφανθεί αν όντως κίνητρα για τέτοιες πράξεις είναι οι οικονομικές δυσκολίες. Όπως και να έχει όμως τέτοιες ενέργειες ριψοκίνδυνες είναι συνισταμένη πολλών αιτιών. Και αναμφίβολα μια από αυτές είναι η οικονομική δυσπραγία των ημερών, που όμως δεν δικαιολογούν σε κανέναν βαθμό τέτοιες ενέργειες.
Εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε ως κοινωνία είναι ότι φαινόμενα τέτοιου τύπου “χτυπάνε” τη πόρτα ακόμα και επαρχιακών πόλεων. Κατά πόσο είναι η πολιτεία έτοιμη να ελέγξει τέτοιες καταστάσεις;
Και το βασικότερο από όλα, κατά πόσο μπορούν να χτυπηθούν τα αίτια τέτοιων ενεργειών” εν τη γενέσει τους”;
Αυτό είναι και το πιο σημαντικό, διότι δεν αρκεί μόνο η καλύτερη αστυνόμευση, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία και μεθοδικότητα από πλευράς πολιτείας και θεσμών..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.