Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Συνενώθηκαν τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου. 30 κλίνες επιπλέον στο Αγρίνιο.

Συνενώθηκαν τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου. 30 κλίνες επιπλέον στο Αγρίνιο.

Συνενώθηκαν τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.
Διοικητής σε αυτό του Αγρινίου, Αναπληρωτής Διοικητής στο Μεσολόγγι.

Με Οργανικές Κλίνες που θα φτάνουν τις 300(180 στο Αγρίνιο και 120 στο Μεσολόγγι) τα δυο νοσοκομεία συνενώθηκαν υπό μια κοινή διοίκηση σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος και με όσα αναφέρει το site του υπουργείου.Προκύπτει παράλληλα και η αύξηση κατα τριάντα των κλινών του Νοσοκομείου Αγρινίου (σήμερα 150). Τα δυο νοσοκομεία πλέον θα λειτουργούν μεν σαν δυο διαφορετικά μέρη του ίδιου οργανισμού με τον Διοικητή να είναι στο Αγρίνιο και τον Αναπληρωματικό Διοικητή στο Μεσολόγγι. Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί το θα αλλάξει με την λειτουργία του νέου νοσοκομείου στο Αγρίνιο και αν αυτό θα ρίξει το βάρος σε κάποιες κλινικές αφήνοντας άλλες στο Μεσολόγγι.
Στην δική μας Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχουν πολλές συνενώσεις όπως «Άγιος Ανδρέας»-Νοσημάτων Θώρακος, Αιγίου-Καλαβρύτων, Σπάρτης-Μολάων, Καλαμάτας- Κυπαρισσίας, Άργους- Ναυπλίου, Τρίπολης- Ψυχιατρικού Τρίπολης, Κεφαλληνίας- Ληξουρίου, Κέρκυρας- Ψυχιατρικού Κέρκυρας, Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων- Φιλιατών και Πύργου-Αμαλιάδας- Κρεστένων.
Συνολικά σε όλη τη χώρα ο αριθμός των Διοικητικών Συμβουλίων μειώνεται από 175 σε 144 και των διοικητών από 131 σε 77. Παράλληλα, μειώνεται και ο αριθμός των οργανικών νοσηλευτικών κλινών (από 46.873 σε 35.815).
Από την εφαρμογή των συνενώσεων, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένει να εξοικονομήσει 150 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2015 ενώ σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο «Δεν μπορείς να διοικήσεις κάτι που είναι τόσο αχανές ώστε να μην μπορείς να το μετρήσεις καν».
Αυτό που ίσως δεν έχει γίνει αντιληπτό είναι το επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των συνενωμένων νοσοκομείων. Η συνεργασία των Νοσοκομείων, που ανήκουν στην ίδια «ομάδα», θα υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή στην καθαριότητα, τα πλυντήρια, τη σίτιση, τις αποθήκες, τα υλικά έως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτό σημαίνει ότι τα κενά τα οποία θα διαπιστώνονται σε ένα Νοσοκομείο θα καλύπτονται από άλλο που ανήκει στην ίδια «ομάδα» και οι υπάλληλοι θα πρέπει να συνηθίσουν την ιδέα των συχνών μετακινήσεων μέσα στη ίδια ομάδα. Σαν ιδέα ακούγεται καλή και ίσως τελειώσει και τα κτητικά «δικό μας» και «δικό σας» Νοσοκομείο. Αρκεί να το δουν έτσι και οι εργαζόμενοι και οι διοικητές βέβαια…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.