Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Συνεργασία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Υπ. Παιδείας για τις Πανελλαδικές

1691860

Η συνεργασία του Yπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων, συμφωνήθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα μεταξύ εκπροσώπων των δύο πλευρών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Χασάπης, συνοδευόμενος από το αρμόδιο για τη διεξαγωγή των εξετάσεων προσωπικό, και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, με εξειδικευμένους αξιωματικούς της υπηρεσίας.

Κατά τη συζήτηση αναλύθηκαν τα ζητήματα ασφαλείας των ψηφιακών συστημάτων σχετικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις και οι τρόποι μετάδοσης των θεμάτων και των αποτελεσμάτων.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα διαθέσει έως την καταληκτική ημερομηνία των εξετάσεων, σε καθημερινή 24ωρη βάση, εξειδικευμένο προσωπικό το, οποίο θα συνδράμει στη διασφάλιση της ακεραιότητας και της απρόσκοπτης μετάδοσης των θεμάτων των πανελλαδικών, καθώς και της μετέπειτα μετάδοσης της βαθμολογίας.

Παράλληλα, το προσωπικό αυτό θα παρέχει οποιαδήποτε τεχνική υποστήριξη χρειαστεί, θα διεξάγει συνεχή διαδικτυακή έρευνα και τέλος θα επέμβει άμεσα σε οποιοδήποτε περιστατικό τυχόν απαιτηθεί.

http://www.zougla.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.