Σάββατο, Αύγουστος 17, 2019

Συνεργασίες: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βάζει στην ίδια μοίρα ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ

31C65F5295A35D6983BE25113C1F2817

Το μήνυμα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, υπέρ μετεκλογικών συνεργασιών, φαίνεται ότι έχει ληφθεί, σε κάποιο βαθμό, από την Κουμουνδούρου. Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη στρατηγική της αυτοδυναμίας, αυτό που αποκλείεται με έμφαση είναι η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Αντίθετα, το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να μπαίνει στην ίδια μοίρα.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, η Κουμουνδούρου αποκρούει τις αιτιάσεις ότι δεν επιθυμεί τις συνεργασίες και υπενθυμίζει πως αυτές είναι στην κουλτούρα της και εξ αυτού του λόγου η ηγεσία του κόμματος επισημαίνει πως ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήξει αυτοδύναμος στις εκλογές θα επιδιώξει συνεργασία με άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Επικαλείται δε το παράδειγμα της κυβερνητικής συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Ελληνες με την επισήμανση ότι αποδείχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συγκυβερνήσει επί προγραμματικών αρχών και επί κοινών στόχων.

«Συνεννόηση με διαφορετικές θέσεις, διαφορετικές απόψεις, διαφορετική ιδεολογία και διαφορετική στρατηγική δεν μπορούν να υπάρξουν γιατί δεν πρόκειται περί συνεννόησης, πρόκειται περί κοροϊδίας του ελληνικού λαού» διευκρίνισε η Ολγα Γεροβασίλη.
Πάντως, χωρίς να το λέει ανοιχτά η Κουμουνδούρου δεν βάζει στην ίδια μοίρα τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι και χωρίς να αλλάζει επί της παρούσης τη γραμμή της ως προς τους δύο μικρούς τούς διαχωρίζει από τη γαλάζια παράταξη.

«Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με δυνάμεις που έχουν στο μεδούλι τους τη φιλελεύθερη πολιτική» δήλωσε χθες ο Αλέκος Φλαμπουράρης, διευκρινίζοντας ότι «τέτοια δύναμη θεωρώ τη Νέα Δημοκρατία» και αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο συνεργασιών με άλλα κόμματα από τον χώρο του Κέντρου.

Ομοίως ο Πάνος Σκουρλέτης είπε στον Αlpha πως «το ότι εμείς λέμε ότι επιδιώκουμε αυτοδυναμία δεν έχει να κάνει με αλαζονεία του χώρου μας, το λέμε γιατί βλέποντας τις προτάσεις των άλλων δυνάμεων δεν θεωρούμε ότι μπορεί να προκύψει ένα φερέγγυο κυβερνητικό σχήμα». Ο πρώην υπουργός συμπλήρωσε πως «οι πληγές του πολιτικού συστήματος είναι σε άμεση σχέση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

*Διαβάστε περισσότερα στα Νέα

http://news.in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.