Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Σε εφαρμογή το Ελάχιστο Κοινωνικό Εισόδημα στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

Σε εφαρμογή το Ελάχιστο Κοινωνικό Εισόδημα στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

P1070230Απόλυτη ικανοποίηση  για τα αποτελέσματα από τους εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Τράπεζας

Η πορεία και οι συνθήκες εφαρμογής του Ελάχιστου Κοινωνικού Εισοδήματος που υλοποιείται στο Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου από το Νοέμβριο του 2014 ήταν το αντικείμενο που απασχόλησε τη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε Τετάρτη 21-1-2015 με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Σ. Καρβέλη, του Γενικού Γραμματέα Ν. Σολδάτου, της Προϊσταμένης του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας  και Πολιτισμού Α. Γκόρου, καθώς και  εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Τράπεζας, απ’ όπου προέρχεται η χρηματοδότηση του προγράμματος το οποίο έχει ως σκοπό την υποστήριξη των πολιτών που αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα.

Το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων που επισκέφθηκε το Δήμο, αρχικά ενημερώθηκε λεπτομερώς για την εξέλιξη της διαδικασίας, τα στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουν προκύψει από αυτή καθώς επίσης και για την συνέχεια του προγράμματος το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος Μαρτίου.

Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει ακόμη:

Όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης, στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου από την 15η Νοεμβρίου 2014 προσήλθαν περίπου 4.500 δημότες προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο πρόγραμμα. Υποβλήθηκαν συνολικά 2.646 αιτήσεις από τις οποίες επιλέχθηκαν 1.296.  Η προσέλευση των δημοτών, συνεχίζεται καθημερινά με αμείωτο ενδιαφέρον στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, ενώ επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι από την ημέρα ενάρξεως έως σήμερα, δεν έχουν παρατηρηθεί λειτουργικά ζητήματα καθώς και ενστάσεις πολιτών επί των αποτελεσμάτων.

Οι εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Τράπεζας εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την πορεία του Ελάχιστου Κοινωνικού Εισοδήματος στο Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου, ο οποίος να σημειωθεί πως ήταν από τους πρώτους που επελέγη για την πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος.

Τα αποτελέσματα χαρακτηρίσθηκαν απολύτως αντιπροσωπευτικά στους σκοπούς και στόχους της δράσης, ενώ παράλληλα οι ξένοι εκπρόσωποι εκφράσθηκαν με θερμά λόγια για την ποιοτική και άψογη διαχείριση από το προσωπικό του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, με το οποίο είχαν ενημερωτική συνάντηση αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης.

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος αποτέλεσε και συνεχίζει ν’ αποτελεί  ανακούφιση για τους δημότες που έχουν αντικειμενικές ανάγκες οικονομικής υποστήριξης.  Εξελίσσεται δε για το Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου, σε ισχυρό επιχείρημα διεκδίκησης και διασφάλισης περαιτέρω κοινωνικών δομών, με σκοπό την μεγαλύτερη και πληρέστερη κάλυψη των πολιτών που πλήττονται από ακραία ένδεια. 026

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.