Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Συνεχίζεται η περιοδεία της Έλενας Κουντουρά

unnamedΣε Αγρίνιο, Παναιτώλιο, Καινούργιο, Παραβόλα, Θέρμο. «Οι Έλληνες δεν είναι διεφθαρμένοι, δεν είναι μπαταχτσήδες». 

Με επίσκεψη σε Αγρίνιο, Παναιτώλιο, Καινούργιο, Παραβόλα & Θέρμο, συνεχίστηκε χθες, δεύτερη μέρα, η περιοδεία της Βουλευτού Ά Αθήνας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Έλενας Κουντουρά στην Αιτωλοακαρνανία.

Περπατώντας στην λαϊκή αγορά και στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου, συνοδευόμενη από τους πολιτευτές του Κινήματος & μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, συνάντησε την θερμή υποδοχή του κόσμου, οποίος όμως της εξέφρασε, ταυτόχρονα τόσο την αγανάκτηση, όσο και την οργή του για τα επιβαλλόμενα μέτρα, τα οποία πλήττουν ανεπανόρθωτα το βιοτικό του επίπεδο.

Στη συνέχεια, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις που της τέθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή της η κυρία Κουντουρά, ουσιαστικά αποδόμησε το successstory, που τόσο απεγνωσμένα προσπαθεί να στήσει η συγκυβέρνηση των μνημονίων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ποια ακριβώς είναι η επιτυχία της κυβέρνησης;

Που η ανεργία από το 7% έφτασε στο 30%; Που πήγε το χρέος απ’ το 120% στο 180% του ΑΕΠ; Μήπως είναι επιτυχία οι 6.000 αυτοκτονίες και οι 450.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν; Ή μήπως είναι επιτυχία το ότι οι μισοί Έλληνες κινδυνεύουν να μπουν φυλακή για χρέη προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία;

Σε σχετική ερώτηση μάλιστα, τόνισε ότι υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις για την έξοδο από την κρίση, όπως αυτές περιγράφονται στο πρόγραμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αναφέροντας χαρακτηριστικά την διαγραφή του επαχθούς & επονείδιστου χρέους, την πληρωμή του πραγματικού χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, τον εθνικό λογαριασμό για την ανασυγκρότηση της μικρομεσαίας επιχείρησης, ώστε να αναθερμανθεί η οικονομία και να επιτευχθεί έτσι η πολυπόθητη ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας.

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές σημείωσε, ότι πρέπει να δώσουμε ξεκάθαρο το μήνυμα στους Ευρωπαίους πως οι Έλληνες δεν είναι διεφθαρμένοι, δεν είναι μπαταχτσήδες, έτσι όπως ήθελαν να τους παρουσιάσουν οι πρωτεργάτες των μνημονίων Παπανδρέου & Παπακωνσταντίνου, αλλά αγωνίζονται και θέλουν την Ευρώπη της ισοτιμίας των λαών, την Ευρώπη των κρατών-εθνών, μια Ευρώπη που θα προάγει την Δικαιοσύνη και δεν θα εκβιάζει.

Αυτό ακριβώς ήταν και το μήνυμα που μετέφερε και στους κατοίκους στην πορεία της από το Παναιτώλιο, μέχρι το Θέρμο, ζητώντας την ουσιαστική τους στήριξη σε αυτόν τον αγώνα.

Η περιοδεία συνεχίζεται σήμερα τρίτη μέρα σε Αμφιλοχία & Βόνιτσα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.