Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Συνεχίζεται το έργο προσφοράς στο Σπάρτο

Με ορίζοντα  ολοκλήρωσης τα τέλη Ιουλίου  και μερικές φορές κάτω από δύσκολες αλλά και ψυχοφθόρες συνθήκες, συνεχίζονται οι εργασίες για την ανακατασκευή της οικίας στο Σπάρτο της Αμφιλοχίας, που καταστράφηκε ολοσχερώς από φονική πυρκαγιά στις 19 Φεβρουαρίου και που μέσα στις φλόγες της χάθηκε η 15χρονη κόρη της τραγικής οικογένειας που διέμενε εκεί.

Να θυμίσουμε πως λίγες μέρες μετά  από το τραγικό συμβάν και συγκεκριμένα από τις αρχές Μαρτίου  ξεκίνησε μια προσπάθεια συγκέντρωσης αρχικά κάποιων ειδών που στην συνέχεια πήρε ακόμη μεγαλύτερη και συλλογικότερη μορφή, με σκοπό την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου σπιτιού.

Έτσι, όπως είναι ήδη γνωστό η τεχνική εταιρία του Αγρινίου “Π. Καψάλης και συνεργάτες” , αφού έκανε πρώτα αυτοψίες και σε συνεργασία με προμηθευτές αλλά και τεχνικούς και εργάτες που θα προσφέρονταν εθελοντικά, μετά από δική της πρόσκληση, ανέλαβε το έργο της ανοικοδόμησης της κατοικίας, που σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ένα έργο σύνθετο και  δύσκολο που απαιτούσε σημαντικό χρόνο, υλικά, έξοδα, αλλά παράλληλα έργο με περίσσευμα ανθρωπιάς,  αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης.

Έχουν ήδη γίνει αποξηλώσεις και τριψίματα, καθαρισμός των καμένων χώρων, έχει δημιουργηθεί ο σκελετός της οροφής, και έχει βαφτεί, τοποθετήθηκαν ηλεκτρολογικά, ενώ έχουν γίνει και κάποια χτισίματα και σοβατίσματα. Οι εργασίες βρίσκονται πλέον σε πολύ κρίσιμο στάδιο, αφού στοίχημα της εταιρίας είναι να μπορέσει να το παραδώσει έτοιμο στα μέσα του καλοκαιριού.

Όμως κάπου εδώ δεν λείπουν και τα προβλήματα που σχετίζονται και με την υποχώρηση ορισμένων εκ των επαγγελματιών που αρχικά είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να συνδράμουν, αλλά στη συνέχεια έκαναν πίσω,  ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις εκείνων που… χρέωσαν τα υλικά που υποτίθεται πως επρόκειτο να προσφερθούν! Άλλοι πάλι από ένα σημείο και μετά έκαναν πίσω βλέποντας πως δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο το κόστος της εθελοντικής προσφοράς και εργασίας. Κάτι που πράγματι σε μερικές περιπτώσεις θα πρέπει να είναι σεβαστό και αντιληπτό. Όχι όμως σε όλες…

Στον αντίποδα πάντως  υπάρχουν και εταιρίες,  επιχειρηματίες και τεχνικοί που επέδειξαν από την πρώτη στιγμή σημαντική διάθεση προσφοράς, άνθρωποι που με οικονομικό κόστος ανέλαβαν το μερίδιο τους στην μεγάλη προσπάθεια καταπράϋνσης του βαρύτατου πόνου της τραγικής οικογένειας.  Μιας προσπάθειας που πράγματι είναι μεγάλη εάν αναλογιστούμε πως στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται εταιρίες, επαγγελματίες και εργαζόμενοι ενός κλάδου, του τεχνικού,  που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Γ” αυτές τις μέρες θα τοποθετηθούν τα πάνελ της οροφής, ώστε στη  συνέχεια να γίνουν όλες οι υπόλοιπες εργασίες και το σπίτι να αποπερατωθεί εντός των χρονικών ορίων που έχουν τεθεί από την εταιρία “Π. Καψάλης και συνεργάτες”. Δηλαδή όλα τα γύψινα, υδραυλικά, ολοκλήρωση των ηλεκτρολογικών που έχουν απομείνει, πλακάκια, μάρμαρα, αλουμίνια, είδη υγιεινής, βαψίματα, θέρμανση κλπ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.