Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την ελονοσία

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την ελονοσία

Δεν έχει κοπάσει ακόμη η ανησυχία που επικρατεί στην Αιτωλοακαρνανία λόγω του κρούσματος  ελονοσίας που εμφανίστηκε στην περιοχή του Αιτωλικού. Ο ασθενής ,να θυμίσουμε πως ήταν ένας 25χρονος Πακιστανός,που διέμενε στην περιοχή του τρένου. Από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε η ελονοσία έχει σημάνει συναγερμός σε όλες τις υγειονομικές αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Έχουν ήδη ελέγξει το χώρο που διαβιούσε  ο 25χρονος και οι έλεγχοι συνεχίζονται σε άτομα που ερχόντουσαν σε επαφή μαζί του. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί δύο ακόμη άτομα τα οποία βρίσκονται σε εμπύρετη κατάσταση και των οποίων δείγματα εστάλησαν για εξέταση, τα αποτελέσματα των οποίων δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό.

Οι έλεγχοι πάντως απο το τμήμα Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας  Αιτωλοακαρνανίας θα συνεχιστούν .Εως σήμερα ελέγχθησαν όλα τα άτομα που διαμένουν σε ακτίνα 200 μέτρων απο τον 25χρονο Πακιστανό ,ενώ θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος προκειμένου να εντοπιστούν άτομα που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα (πυρετό κ.α.).Επίσης με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις παγίδες που έχουν τοποθετεί για τα κουνούπια, ενώ έχουν ολοκληρωθεί από το δήμο Μεσολογγίου και οι ψεκασμοί σε περιοχές υψηλού κινδύνου, με στόχο να αποφευχθεί η επανεμφάνιση της ελονοσίας στην περιοχή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.