Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Συνεχίζονται τα κατολισθητικά φαινόμενα στα Διπόταμα

Συνεχίζονται τα κατολισθητικά φαινόμενα στα Διπόταμα

dipotama-katolisth11Δεν έχουν τέλος οι φυσικές καταστροφές στην πολύπαθη Ευρυτανία. Η μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες (19/2) στη θέση Διπόταμα και είχε ως αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι από πέτρες, χώματα και βράχους (περ. 10.000 κυβ. μέτρα, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις) να καλύψουν τμήμα της γέφυρας και να προκαλέσουν διακοπή της κυκλοφορίας, δεν έχει σταματήσει ακόμα.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ χθες, δύο μηχανήματα της Π.Ε Ευρυτανίας εργάζονταν από το πρωί πυρετωδώς ώστε να απομακρύνουν τα βράχια από το οδόστρωμα, αργά το απόγευμα μια νέα μεγάλη κατάπτωση σημειώθηκε στο σημείο. Το κατολισθητικό φαινόμενο είναι φανερό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχει ακόμη σταματήσει.

Για τον λόγο αυτό, η Π.Ε Ευρυτανίας ζήτησε τη συνδρομή του Ιδρύματος Γεωλογικών Μελετών Ερευνών και ήδη, μηχανικός του ΙΓΜΕ επισκέφθηκε το σημείο ώστε να διαπιστώσει από ψηλά την κατάσταση του βράχου, να εκτιμήσει το εάν υπάρχουν ρωγμές και κίνδυνος για νέες κατολισθήσεις.

Αυτή την ώρα, μηχανήματα της Νομαρχίας εργάζονται στα Διπόταμα, ενώ σύμφωνα με τους επιβλέποντες μηχανικούς, είναι πιθανόν αργά το απόγευμα να δοθεί, για λίγη μόνο ώρα, πρόσβαση οχημάτων από το σημείο, ουσιαστικά μια στενή λωρίδα ανάμεσα από τα χαλάσματα.

www.evrytanika.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.