Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

ΣυνΤεχνία: Βραδιά Πανσελήνου στη λίμνη Τριχωνίδα


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή η πρώτη εκδήλωση της ΣυνΤεχνίας στο κέντρο Ίριδες στις όχθες της λίμνης Τριχωνίδας σε έναν κατάμεστο χώρο. Διοργανώθηκε μια βραδιά πανσελήνου, η οποία περιείχε μουσικοθεατρική αναπαράσταση ποιημάτων της Ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας που αφορούσε το φεγγάρι.

Ακολούθησε προβολή της ταινίας μικρού μήκους σκηνοθεσίας Κωνσταντίνου Σοροβού “Παραλίμνιες Ψυχές” που η υπόθεση της εκτυλίσσεται στις όχθες της λίμνης Τριχωνίδας. Προηγήθηκε μια σύντομη αναφορά για τους σκοπούς και τους στόχους της ΣυνΤεχνίας από τον φιλόλογο και γραμματέα της εταιρείας Λίνο Υφαντή.

Η “Συντεχνία Λόγου και Τέχνης” είναι μια νεοιδρυθείσα αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ως σκοπό έχει να αναπτύξει ποικίλες πολιτιστικές παρεμβάσεις και δραστηριότητες. Αριθμεί μέχρις στιγμής δεκάδες μέλη.

Η βραδιά έκλεισε με συναυλία από το νεανικό συγκρότημα “Εννέα Όγδοα”

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το περιεχόμενο της εκδήλωσης. Στις φωτογραφίες απαγγέλλουν ποίηση οι: Γιάννης Καραμητσόπουλος, Γιώργος Σαψάκης, Βασίλης Κομπορόζος. και Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου. Το βίντεο είναι απόσπασμα από τη ταινία του Kωνσταντίνου Σοροβού που προβλήθηκε στην εκδήλωση.Συγκλονιστική ερμηνεία σε αυτή τη ταινία έχει ο γνωστός ηθοποιός από της εκπομπές του στην τηλεόραση του Αχελώου Τάσος Γκορόζης

Α. Πρώτο Μέρος

Σκηνοθεσία Βαγγέλης Πετανίτης

  1. Φεγγαράκι μου λαμπρό. Απαγγέλει ο μικρός Ηλίας Κωνσταντινίδης

  1. Οι ποιητές απαγγέλουν ποιήματα για το φεγγάρι

  1. Χάρτινο το φεγγαράκι (Μ. Χατζιδάκις) Χορογραφία: Λητω Γερνά, χορεύει η Θεοφανία Λιάγκα )

  1. Το φεγγάρι ( Απόσπασμα από το Ματωμένο Γάμο του Φ. Γκ. Λόρκα, μετάφραση Ν. Γκάτσου) Δραματική απόδοση: Ηλιάνα Λαζούρα.

  1. Βαρκάδα στο σεληνόφωτο Συνοδεύει ο Ντίνος Κολοβός.

  1. Η σονάτα του σεληνόφωτος ( Γιάννη Ρίτσου) Δραματική απόδοση Βάϊα Σπυρέλη. Στο ρόλο του άντρα ο Γιάννης Δροσοπαναγιώτης.

  1. Figlio Della Luna (Mecano) Χορογραφία: Φιλήμονας Καλογεράς, χορεύουν οι: Φιλήμονας Καλογεράς και Χριστίνα Παππά.

  1. Προβολή της ταινίας μικρού μήκους του Κωνσταντίνου Σοροβού.

“Παραλίμνιες ψυχές”. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Σοροβός.

Β. Δεύτερο Μέρος

Μουσική διασκέδαση με το συγκρότημα ΕΝΝΕΑ ΟΓΔΟΑ

Μακιγιάζ Αλεξάνδρα Θεοδωρίδη

Κατασκευή σκηνικού Γιάννης Δροσοπαναγιώτης

Συνδιοργάνωση Δήμος Παραβόλας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.