Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

ΣΥΝ Αιτωλ/νιας: Φορολεηλασία της “μαρίδας” και φοροασυλία για τους “έχοντες”

ΣΥΝ Αιτωλ/νιας: Φορολεηλασία της “μαρίδας” και φοροασυλία για τους “έχοντες”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Ν.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Δεν έχει τέλος η φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενάντια στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η βαρβαρότητα της φοροεπιδρομής, που ξεκίνησε με το μνημόνιο και συνεχίζεται με το μεσοπρόθεσμο, είναι τόσο απροκάλυπτη, που σοκάρει με τον κυνισμό της.
Πάνω από ένα μισθό χάνουν οι εργαζόμενοι με τα νέα φορολογικά μέτρα μέχρι τέλους του 2011
Ο κατάλογος των νέων μέτρων της πανικόβλητης κυβέρνησης είναι ατελείωτος:
• Κεφαλικός φόρος, ή αλλιώς, σύμφωνα με την οργουελική κυβερνητική ορολογία «ειδική εισφορά αλληλεγγύης». Όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ θα πληρώσουν εισφορά από 1% μέχρι και 4%. Δηλαδή εργαζόμενος με μισθό 860 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει κεφαλικό φόρο 120 ευρώ ενώ αν έχει μηνιαίο μισθό 1.500 ευρώ θα πληρώσει 420 ευρώ!
• Τέλος επιτηδεύματος
Φέτος θα είναι 300 ευρώ για όλους και από του χρόνου θα φτάνει τα 500 ευρώ. Θα το καταβάλλουν όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες. Δεν εξαιρούνται τα “μπλοκάκια”.
• Μείωση αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 8.000 ευρώ. Το μέτρο αυτό πλήττει πρώτα και κύρια τους χαμηλόμισθους. Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ θα πληρώσει επιπλέον 400 ευρώ φόρο.
• Έκτακτη εισφορά για Ι.Χ. άνω των 1929 κυβικών.
• Νέα εκτίναξη έμμεσων φόρων (αύξηση ΦΠΑ και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης).
• Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας κατά 10% αλλά και στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για περιουσία από 200.000 ευρώ και πάνω αντί για 400.000 ευρώ που ίσχυε.
• Ιδιωτικοποιήσεις μέσα στο 2011 για την εξασφάλιση 5 δισ. (ΟΠΑΠ, Αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος, εκχώρηση συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ).
• Εργασιακή Εφεδρεία. Αφορά προς το παρόν 53.833 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και οι υπόλοιποι θα απολυθούν π.χ. 44.811 ιδιωτικού δικαίου (ορισμένου χρόνου) και 14.345 συμβασιούχοι έργου.
Ο στόχος λοιπόν αυτής της πολιτικής είναι ξεκάθαρος: η μετατροπή της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού σε οικονομικά εξαθλιωμένη μάζα, η οποία θα είναι διατεθειμένη να εργαστεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και με εξευτελιστικές αμοιβές προκειμένου να εκτιναχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Και το ερώτημα που μπαίνει είναι ένα:
Θα τους αφήσουμε;
Οι κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη, μπορούν και πρέπει να προκαλέσουν μέγιστο πολιτικό και κοινωνικό γεγονός, που θα κινητοποιήσει το λαϊκό παράγοντα και όλους όσους είναι οι χαμένοι του μνημονίου για να δρομολογήσουν εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση.
Το Γραφείο Τύπου
της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.