Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου: Αγωνιζόμαστε για την απόσυρση του σχεδίου “Αθηνά”

Δημοτική Οργάνωση Αγρινίου

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΚΟΤΑΔΙ !!!
Σε μια περίοδο που η Ελληνική Κοινωνία βάλλεται από παντού και με το Κεντρικό Κράτος να προεξάρχει στην άγρια επίθεση, το ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ έρχεται να επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση της μνημονιακής πολιτικής αδίστακτα προχωρά στην ισοπέδωση και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ, που στοχεύει σε λίγα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα και εκπαίδευση για λίγους, προσπαθεί να βυθίσει την πλειονότητα της Ελληνικής Κοινωνίας και κυριότερα την Ελληνική Επαρχία και να υποτάξει εξαθλιωμένους πολίτες.
Καμιά δημοσιονομική προσαρμογή δεν επέρχεται απ’ την εφαρμογή του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, αφού τα 10 εκατ. Ευρώ είναι τραγικά δυσανάλογα με το κόστος των αλλαγών, αλλά και το τεράστιο οικονομικό κόστος των οικογενειών που θα κληθούν να μετακινήσουν τα παιδιά τους που σπουδάζουν. Ακόμα τεράστιο θα είναι το κοινωνικό κόστος από την διασάλευση των τοπικών κοινωνιών και το σοκ του πνευματικού και του πολιτιστικού ακρωτηριασμού ολόκληρων πόλεων.
Καμία εκπαιδευτική ανασυγκρότηση δεν επέρχεται, αφού τέτοια κριτήρια επιμελώς αγνοούνται.
Το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία στο κέντρο αυτής της δύνης βιώνουν για δεύτερη φορά μαζί με τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής, τον άμεσο κίνδυνο της απώλειας του Πανεπιστημίου, μετά από εκείνη της μετακόμισης της οικονομικής σχολής τη δεκαετία του 1990 στην Πάτρα.
Οι ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα αυτά τα χρόνια είναι τεράστιες και κραυγαλέες, αφού αντιμετώπισαν την κοινωνία και τους θεσμούς με ψηφοθηρικούς εντυπωσιασμούς, σε βάρος της ουσιαστικής προόδου του τόπου , αλλά και οι αυτοδιοικήσεις Α΄και Β΄ Βαθμού που πανηγύριζαν ότι ο Καλλικράτης θα δώσει δύναμη στη περιφέρεια. Οι δυνάμεις που κυβέρνησαν κεντρικά αλλά και τοπικά, παρ’ ότι φαινομενικά τώρα δακρύζουν, είναι έκθετες και υπόλογες.
Αγωνιζόμαστε για την άμεση απόσυρση του σχεδίου Αθηνά
Αγωνιζόμαστε για δωρεάν εκπαίδευση και παιδεία για όλους
Αγωνιζόμαστε και προσβλέπουμε σ’ ένα πανεπιστήμιο Αυτόνομο
με Βιωσιμότητα και Προοπτική με έδρα το Αγρίνιο, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και της Τοπικής Ανάπτυξης συνδεδεμένο με τη τοπική οικονομία, την κοινωνία και το πολιτισμό της, που θα πληροί τα Ακαδημαϊκά κριτήρια και θα παρέχει όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα στους πτυχιούχους του που απορρέουν απ’ τις σπουδές τους.
Αγρινιώτες – Αιτωλοακαρνάνες
Αγωνιζόμαστε για να μην στερηθούν οι νέες γενιές του τόπου μας
το δικαίωμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Αγωνιζόμαστε για να μείνει ζωντανή η περιοχή μας
Αγωνιζόμαστε για την Άμεση ΑΠΟΣΥΡΣΗ του Σχεδίου ΑΘΗΝΑ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.