Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου: Η κυβέρνηση να αποσύρει την επιστράτευση των καθηγητών

ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου: Η κυβέρνηση να αποσύρει την επιστράτευση των καθηγητών

Με ανακοίνωση της η Δημοτική Οργάνωση Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών ζητώντας από την κυβέρνηση να την αποσύρει καθώς και τα μέτρα:

 

Δημοτική Οργάνωση Αγρινίου

Η κυβέρνηση να αποσύρει την επιστράτευση των καθηγητών και τα μέτρα.

Διάλογος μετά τις εξετάσεις.

Ο χρόνος αμείλικτος φέρνει ειρωνικά, ξανά στο φως, σχετικά πρόσφατη δήλωση του σημερινού Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να ψέξει τον τότε πρωθυπουργό που είχε προβεί σε επιστράτευση απεργών, «Όταν αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη».

Σήμερα δυστυχώς η δημοκρατία βάλλεται απ’ τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και κινδυνεύει απ’ την κυβέρνηση γιατί οι μέθοδοί της είναι εκτός των συνταγματικών ορίων, γιατί η πολιτική της περιορίζει ασφυκτικά τη δημοκρατία. Η προκαταβολική επιστράτευση των καθηγητών στη μέση εκπαίδευση, δυστυχώς δείχνει τις χουντικές μεθόδους που παλαιότερα κατήγγειλε ο κ. Σαμαράς και τους άμεσους πολιτικούς αυτουργούς αυτών των μεθόδων.

Η σημερινή κατάσταση στη μέση εκπαίδευση και ο εγκλωβισμός των καθηγητών αλλά και η αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών δεκαετιών και των κάθε φορά μνημονιακών εκβιαστικών προσαρμογών. Ας μη λησμονούμε ότι και οι περισσότεροι καθηγητές είναι γονείς και συμμερίζονται και βιώνουν και οι ίδιοι την αγωνία των εξετάσεων. Οι καθηγητές είναι εργαζόμενοι και βρίσκονται στην ίδια πλευρά, στην ίδια τραγική θέση, που βρίσκεται η τεράστια πλειονότητα της Ελληνικής κοινωνίας.

Οι πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα στέλνουν στην ανεργία 10.000 αναπληρωτές και εξορίζουν πάνω από 5.000 μόνιμους καθηγητές. Αυτές οι πολιτικές αύριο θα προχωρήσουν σε κατάργηση γυμνασίων και λυκείων, στη γενική απαξίωση του δημόσιου σχολείου και θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και τελικά στην εκπαίδευση των λίγων και στο σκοτάδι των πολλών.

Αυτή την ύστατη στιγμή καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τον εκβιασμό, να αποσύρει την επιστράτευση και τα μέτρα, για να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις απρόσκοπτα και αμέσως μετά να ανοίξει διάλογο με τους καθηγητές.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.