Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Iκανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας

Iκανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας

Ο Πολιτικός προσανατολισμός της ελληνικής κοινωνίας είναι αριστερά!ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, δηλώνει ικανοποίηση από την παρουσία του κόμματος στις ευρωεκλογές, αλλά και από αυτή των παρατάξεων που στηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

“Ο Πολιτικός προσανατολισμός της ελληνικής κοινωνίας είναι αριστερά!

Μέσα σε συνθήκες καταιγιστικής παραπλάνησης, παραπληροφόρησης και εκφοβισμού των Eλλήνων πολιτών, από τα κεντρικά ΜΜΕ και από τις κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά και τους Ευρωπαίους “συμμάχους τους”, πραγματοποιήθηκαν οι δημοτικές εκλογές, οι περιφερειακές εκλογές και οι ευρωεκλογές στις 18 και 25 Μάη.

Η αδιαμφισβήτητη εικόνα της μετεκλογικής πραγματικότητας και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας δείχνει σαφή προσανατολισμό προς τα αριστερά, δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική δυναμική του στην τοπική κοινωνία, όπως και σε όλη την επικράτεια.

Οι δυνάμεις, που στηρίχτηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ , στις δημοτικές εκλογές πέτυχαν σημαντικότατη εκπροσώπηση στα νέα δημοτικά συμβούλια. Τα αποτελέσματα αυτά αποκτούν τεράστια πολιτική σημασία, αν λάβουμε υπ’ όψη μας  ότι για πρώτη φορά δυνάμεις του κόμματος μας συμμετείχαν σε δημοτικά -αυτοδιοικητικά σχήματα.

Στο Αγρίνιο, σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, όπου οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν μηδενικές, η παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ-πολίτες σε δράση» έφτασε με την πρώτη της παρουσία στο ύψος του 21% των ψηφοφόρων του Δήμου.

Σημαντικές εκλογικές επιδόσεις είχαμε και στους δήμους της Αμφιλοχίας(17,76%), Μεσολογγίου(11,80%), Ξηρομέρου(10,80%), Ακτίου-Βόνιτσας(8,78%)

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο Δήμο Ναυπακτίας, το μόνο Δήμο όπου αυτοδιοικητικό σχήμα συγκροτημένα είχε συμμετάσχει σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και είχε πετύχει εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο. Σήμερα αυτή η παρακαταθήκη μετεξελίχθηκε σε πλειοψηφία στο Δήμο.

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Αντίσταση πολιτών», με μονοπρόσωπη εκπροσώπηση στο απερχόμενο συμβούλιο και έχοντας απέναντί της συστημικά σχήματα στηριζόμενα από τις δυνάμεις που κυβέρνησαν επί σαράντα χρόνια τη χώρα, κατόρθωσε με την πολιτική αντιπαράθεση μόνο όπλο της, κόντρα στους μηχανισμούς της εξουσίας και στην κοστοβόρα μαζική προβολή των αντιπάλων παρατάξεων, να πετύχει την 3η θέση με ποσοστό 16,81%.

Τα εκλογικά αποτελέσματα των παρατάξεων,  που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ,  θα ήταν ακόμη υψηλότερα, αν υπήρχε καλύτερη, πιο έγκαιρη και πιο συντεταγμένη οργάνωση του προεκλογικού μας αγώνα.

Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, όπως αδιάψευστα αποτυπώνεται στο εκλογικό αποτέλεσμα, με πρωτιά και με 4 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από το κόμμα του πρωθυπουργού κου Σαμαρά, έχει ιστορική σημασία και  δείχνει τη στροφή της Ελληνικής κοινωνίας προς την αριστερά. Για πρώτη φορά στην Ελληνική ιστορία κερδίζει τις εκλογές κόμμα της αριστεράς! Η επιλογή της είναι σαφέστατη! Η πολιτική της Ευρώπης πρέπει ν’ αλλάξει! Αυτή η κυβέρνηση πρέπει το συντομότερο να φύγει!

Οι εκλογές αυτές τελείωσαν. Οι αγώνες των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, της αριστεράς, των κινημάτων και της δημοκρατίας, θα είναι διαρκείς και αμείωτοι. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απροστάτευτοι και οι αδικημένοι, ο κόσμος του πολιτισμού, η νεολαία συστρατεύονται για την ανατροπή των μνημονιακών κυβερνήσεων της υποτέλειας,  για τη νίκη του λαού μας! Οι εθνικές εκλογές δεν θα αργήσουν!

Θέματα που ενδιαφέρουν

11 Σχόλια

 1. Σωστός!

  Ιστορική σημασία, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, έχει το γεγονός πως με τη δημιουργία και τη στάση της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ-πολίτες σε δράση» με τον Τραπεζιώτη οδηγήσατε το δήμο Αγρινίου στα χέρια της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ…

 2. Μαίρη Τ.

  Σωστός! Υπάρχει ακόμα ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ;; Ο συλλογισμός σας είναι για βραβείο OSKAR!!! Αφού έβγαλες τόσο ασφαλές συμπέρασμα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τραπεζιώτη, τι να σου πω, κάνεις για εκπρόσωπος κόμματος!!! Όταν θα δεις την αντιπολίτευση που θα κάνει ο κ. Τραπεζιώτης στο νέο δημοτικό συμβούλιο, τότε έλα και ξαναγράψε το ίδιο ή ανάλογο σχόλιο!!! Όσο για τον κ. Ροδίτη, που αλλιώς τον είχα περάσει στο μυαλό μου, τι να πω;; Αυτός αποδείχτηκε πως ένα μόνο τον ένοιαζε! Το πώς θα χάσει ο Μοσχολιός και το πώς θα βγει ο δικός του!! Όλοι οι άλλοι, δεν έχουν δικαίωμα διαφωνίας!!! Ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κανένα άλλο κόμμα!!! Μόνο ΝΔ!!! Αυτό μήπως ερμηνεύεται ως απολυταρχία κι όχι δημοκρατία κ. Ροδίτη;;;

 3. Σωστός!

  Μαίρη Τ. δεν ξέρω εάν ο συλλογισμός μου είναι για ΟΣΚΑΡ, αλλά ξέρω σίγουρα πως ακόμη υπάρχει ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ. Ένα απλό ψάξιμο στα βιογραφικά όχι μόνο του Παπαναστασίου αλλά και άλλων υποψηφίων είτε για το δήμο είτε για την περιφέρεια από την πλευρά της ΝΔ θα σε πείσει για του λόγου το αληθές… Όσον αφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τραπεζιώτη προφανώς και αναμένω να δω την αντιπολίτευση που θα κάνει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο μέχρι την Κυριακή των εκλογών μοναδικός εχθρός του κ. Τραπεζιώτη ήταν ο Μοσχολιός προσωπικά, για τον οποίο αφιέρωνε μεγάλο μέρος των λόγων του και τον οποίο μνημόνευε με συνεχείς καταγγελτικές ανακοινώσεις, ενώ ο Παπαναστασίου έμενε στο απυρόβλητο.
  Εν τέλει, δυστυχώς ή ευτυχώς ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τραπεζιώτης έδωσαν και δίνουν δικαιώματα για να γίνεται τώρα αυτή η κουβέντα όχι μόνο στο διαδίκτυο αλλά και σε όλη την πόλη!

 4. Γιωργος Κ.

  Βρε τσακάλια, πού την είδατε τη στροφή Αριστερά του Λαού; Τέτοιες αναλύσεις κάνετε; Πάρτε χαρτί και στυλό και άν ξερετε πρόσθεση, θα δείτε, πού στράφηκε ο Λαός και με τις ευλογίες σας μάλιστα.

 5. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Π ΚΩΣΤΑΡΑΣ

  ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΚΑΛΠΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΒΓΑΛΕ ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΛΟΣ….ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΝΕΨΗ ΣΟΔΑ….

 6. Μαίρη Τ.

  Μπράβο γιατρέ!! Κι εγώ που παραλίγο να πιστέψω τον κ. Ροδίτη!!!!!!!!!!!

 7. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Π ΚΩΣΤΑΡΑΣ

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΙΡΗ Τ .Ε ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΟΥΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ…ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΛΙΑ ΣΑΡΩΣΑΝΕ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ……

 8. Γιωργος Κ.

  κ. Κωσταρά, γιατρέ με τη ματωμένη μπλούζα, πώς εκφράζεσαι έτσι;
  Πού είναι η ευαισθησία που έδειχνες προεκλογικά, και για να πώ την αλήθεια σε πίστεψα;
  Εκλογές θα ξανάρθουν. Έχετε τη γνώμη ότι κερδίσατε;
  Άν νοιώθετε έτσι, είστε κερδιστές κι΄εμείς οι υπόλοιποι χαμένοι..
  Να δούμε στο τέλος ποιός είναι ο πολιτικός βλάκας.
  Φιλάκια Κερδιστή……..

 9. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Π ΚΩΣΤΑΡΑΣ

  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΦΙΛΤΑΤΕ ΓΙΩΡΓΟ Κ Η ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝΑ ΠΟΥ ΘΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΡΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΩ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΙΛΑΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΡΙΖΟΣΑΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ Ν ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΡΑ ΗΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΣΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΕΝΟΣ ..ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΜΕ ΟΧΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΝΗΦΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΑ ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ …Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΠΙΑ ΟΤΙ ΗΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΛΥΠΗ ΠΟΥ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

  ΦΙΛΙΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Π ΚΩΣΤΑΡΑΣ

 10. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Π ΚΩΣΤΑΡΑΣ

  ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΔΥΝΑΤΑΑΑΑΑ…..

 11. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Π ΚΩΣΤΑΡΑΣ

  ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ,ΤΕΤΟΙΑ ΘΛΙΨΗ ΤΟΣΟ ΠΕΣΙΜΙΣΜΟ ……

  ΝΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΩ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ ΠΑΡ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΜΑΣ ΠΑΡ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ
  ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ …..ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΒΡΩ ΜΑ ΠΙΖΩ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΩ …ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ………ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.