Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

N.E. ΣΥΡΙΖΑ: αυτόνομο και βιώσιμο Πανεπιστήμιο με έδρα το Αγρίνιο

N.E. ΣΥΡΙΖΑ: αυτόνομο και βιώσιμο Πανεπιστήμιο με έδρα το Αγρίνιο

Πανεπιστήμιο-Δυτικής-ΕλλάδαςΗ Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει με ανακοίνωση για την υπόθεση του Πανεπιστημίου.
Τονίζει πως μαζί με το λαό της περιοχής μας, διεκδικούσε και διεκδικεί και σ’ αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, αυτόνομο και βιώσιμο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με Έδρα το Αγρίνιο, με όλες τις Ακαδημαϊκές και υλικοτεχνικές υποδομές, με πλήρη χρηματοδότηση και στελέχωση και όλες της σχετικές στηρικτικές προϋποθέσεις διαβίωσης των φοιτητών (σίτιση, στέγαση κλπ), που θα το καταστήσουν Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα κύρους για την επιστήμη, για την προοπτική των πτυχιούχων και την εν γένει εξέλιξη της περιοχής μας . Σ’ αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση καλεί την κυβέρνηση να σπεύσει αποφασιστικά! Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας…

Σε μια εποχή που βάλλεται η εθνική ανεξαρτησία της χώρας κι αυτή η ίδια η Δημοκρατία, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο οφείλει και καλείται να διαδραματίσει ρόλο εμπνευστή και στυλοβάτη στον αγώνα όλου του Ελληνικού λαού και των τοπικών κοινωνιών. Την ίδια ακριβώς εποχή η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πάτρας, εξυπηρετώντας μικροσυμφέροντα, προσπαθεί με ενέργειές της να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα και να επισφραγίσει έτσι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για τα Πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου, μετακινώντας τα κατά τη βολή της.
Η ιστορία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας( με έδρα το Αγρίνιο) είναι γνωστή. Είναι επίσης γνωστές και οι αιτίες της θνησιγενούς ύπαρξής του, όχι μόνο σε όσους γνωρίζουν αρμόδια και την κατάσταση, αλλά και στην πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής μας. Κι ακόμα οι ευθύνες για την κατάσταση αυτή είναι συγκεκριμένες και αφορούν σε συγκεκριμένους φορείς και φυσικά πρόσωπα κεντρικά πολιτικά και αυτοδιοικητικά.
Η απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, όπως είναι κοινά παραδεκτό, χρήζει μιας σειράς προϋποθέσεων , που δυστυχώς από τη δημιουργία της πρώτης πανεπιστημιακής σχολής(οικονομικής) στο Αγρίνιο, μέχρι και την τωρινή φάση, δεν υπήρξαν.
Το μνημονιακό σχέδιο «Αθηνά» επιδείνωσε περαιτέρω την κατάσταση και διόγκωσε τις ελλείψεις και τα εμπόδια για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Την ίδια στιγμή σε άλλες περιοχές της χώρας (Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία), τα πανεπιστημιακά τμήματα θωρακίστηκαν και αναπτύχτηκαν.
Βέβαια οι πολίτες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και οι ανάγκες και οι δυνατότητες της ευρύτερης περιοχή μας θέλουν και αναζητούν ένα σύγχρονο, βιώσιμο και με μακρά προοπτική Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, μαζί με το λαό της περιοχής μας, διεκδικούσε και διεκδικεί και σ’ αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, αυτόνομο και βιώσιμο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με Έδρα το Αγρίνιο, με όλες τις Ακαδημαϊκές και υλικοτεχνικές υποδομές, με πλήρη χρηματοδότηση και στελέχωση και όλες της σχετικές στηρικτικές προϋποθέσεις διαβίωσης των φοιτητών (σίτιση, στέγαση κλπ), που θα το καταστήσουν Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα κύρους για την επιστήμη, για την προοπτική των πτυχιούχων και την εν γένει εξέλιξη της περιοχής μας. Σ’ αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση καλεί την κυβέρνηση να σπεύσει αποφασιστικά!

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. FOITHTHS

  ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ,ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ? ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΡΕΖΙΛΙ… ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑ ΠΟΛΗ 110.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ!

 2. Αδέσμευτος

  Σωστή η ανακοίνωση την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
  Να πιεστεί και κομματικά το θέμα
  Είναι κυβέρνηση μόνο αυτή μπορεί να το εμποδίσει

 3. ΠΑΝΕ-6

  ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ?

 4. στοχαστής

  πάντως ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έλαμψε δια της απουσίας στη σύσκεψη υπό την αιγίδα του δημάρχου που έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στις 17-6-2015, ούτε η παράταξη του Τραπεζιώτη παραβρέθηκε γιατί όμως;

 5. Μεσολογγιτης

  Τριανταφυλλου, Βαρεμενος, Τραπεζιωτης, ειχαν σοβαροτερες δουλειες να κανουν χτες, απο το να λαβουν θεση ουσιας, στο χτεσινο δημοτικο συμβουλιο.
  Καλυτερα εξαφανισμενοι, ε?

  Αν ηταν αντιπολιτευση ο Συριζα, θα ειχε ξεσηκωσει τον κοσμο.

  Το 2013 η Τριανταφυλλου ετρωγε δακρυγονα για το ΤΕΙ Μεσολογγιου, κι ο Βαρεμενος ανυπαρκτος(και τοτε).

  Σημερα που ειναι κυβερνηση, ειναι αφαντοι.

  Για να καταλαβετε οτι φταινε μεν οι Πατρινοι, αλλα φταινε οι δικοι μας πολυ περισσοτερο!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.