Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: Με διαφάνεια οι επιλογές προσώπων

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: Με διαφάνεια οι επιλογές προσώπων

συριζαΗ Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως «στη σελίδα που ανοίγεται στην πατρίδα μας με τη νέα κυβέρνηση, οι ευθύνες που θα αναληφθούν από συμπολίτες μας σε διάφορους κρίσιμους τομείς ευθύνης στο νομό μας θα είναι απόρροια διαφάνειας ως προς την πληρότητα των απαιτούμενων προϋποθέσεων (προσόντων) στο τυπικό και στο ουσιαστικό τους μέρος, χωρίς αποκλεισμούς λόγω πολιτικής προέλευσης». «Ασφαλώς όμως, θα πρέπει να αποκλειστούν πρόσωπα που αποπνέουν παραγοντισμό και παρωχημένα πολιτικά ήθη και που θεσμικά υπηρέτησαν πιστά τις μνημονιακές πολιτικές στα χρόνια που λεηλατήθηκε η χώρα και εξαθλιώθηκε ο Ελληνικός λαός», προσθέτει ενώ αφορμή της ανακοίνωσης είναι η « αγοραία συζήτηση που διακινεί φήμες για τα πάλαι ποτέ περίφημα “ΠΟΣΤΑ”». H ανακοίνωση έχει ως εξής:

Κόμμα και κράτος, δύο θεσμοί διακριτοί…
Είχε παρατηρηθεί στα χρόνια του αδιασάλευτου δικομματισμού στην εναλλαγή της εξουσίας, οι θέσεις ευθύνης, τα περίφημα «ΠΟΣΤΑ» όπως εννοούνταν και όπως αποκαλούνταν μέχρι χθες, να προορίζονται και να καταλαμβάνονται από τα «μεγαλομεσαία στελέχη» του εκάστοτε κόμματος που κυβερνούσε, «τα δικά μας παιδιά», όπως έλεγαν οι πράσινοι και οι βένετοι, με μόνο προσόν ή με κύριο προσόν την κομματική ιδιότητα και την υποστήριξη στον υπουργό ή στον βουλευτή, ερήμην των απαιτούμενων ουσιαστικών και τυπικών προσόντων.
Η αντίληψη, για τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης, που επικράτησε στα χρόνια της πελατειακής πολιτικής της μεταπολίτευσης, η δημιουργία υψηλόβαθμων θέσεων ακόμα και εκεί που δεν υπήρχαν ανάγκες ή αντίστοιχα αντικείμενα, για να βολέψουμε ρουσφετολογικά τους ημέτερους, στη σκέψη του ευσυνείδητου πολίτη έχουν καταδικαστεί ως νοοτροπίες ξένες προς τη δημοκρατία και την αξιοκρατία και πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν και θα αποτελέσουν παρελθόν.
Επειδή και στην Αιτωλοακαρνανία η αγοραία συζήτηση διακινεί φήμες για τα πάλαι ποτέ περίφημα «ΠΟΣΤΑ», οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι στη σελίδα που ανοίγεται στην πατρίδα μας με τη νέα κυβέρνηση, οι ευθύνες που θα αναληφθούν από συμπολίτες μας σε διάφορους κρίσιμους τομείς ευθύνης στο νομό μας θα είναι απόρροια διαφάνειας ως προς την πληρότητα των απαιτούμενων προϋποθέσεων (προσόντων) στο τυπικό και στο ουσιαστικό τους μέρος, χωρίς αποκλεισμούς λόγω πολιτικής προέλευσης. Ασφαλώς όμως, θα πρέπει να αποκλειστούν πρόσωπα που αποπνέουν παραγοντισμό και παρωχημένα πολιτικά ήθη και που θεσμικά υπηρέτησαν πιστά τις μνημονιακές πολιτικές στα χρόνια που λεηλατήθηκε η χώρα και εξαθλιώθηκε ο Ελληνικός λαός.
Οι πραγματικές ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας, η ανάταξη της οικονομίας και η προοπτική της χώρας θα υπηρετηθούν απαρέγκλιτα, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελείς βλέψεις.

Το γραφείο τύπου

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Γιωργος Κ.

    Άρα βλέπω μόνο κουμουνιστές διοικητές νοσοκομείων κ.λ.π.

  2. lekkas g

    “Ασφαλώς όμως, θα πρέπει να αποκλειστούν πρόσωπα που αποπνέουν παραγοντισμό και παρωχημένα πολιτικά ήθη και που θεσμικά υπηρέτησαν πιστά τις μνημονιακές πολιτικές στα χρόνια που λεηλατήθηκε η χώρα και εξαθλιώθηκε ο Ελληνικός λαό.¨ Δηλαδή θα αποφασίσει το κόμμα ποιοι ειναι κατάλληλοι και ποιοι όχι. Δηλαδή μιλάμε για ένα νέο υπαρκτό φασισμό στην κυβέρνηση!!!

    Μπράβο!!! τι και αν έχεις τα προσόντα αν σε κακοχαρακτηρισει κάποιος του κόμματος ως δοσίλογο της προηγούμενης κυβέρνησης τότε καταστράφηκες γιατί απλά δεν είσαι δικός τούς…… αντε με μια νεα κουμουνα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.