Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ Βόνιτσας: όχι στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων του δήμου Ακτίου Βόνιτσας

ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑH Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Βόνιτσας διαφωνεί με την ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο της αποκομιδής των απορριμμάτων για τρία χρόνια. Αναφέρει σε ανακοίνωση;

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ……

Και εγένετο (;) η πρώτη ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας, του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας!!

Στις 16/3/2016, η πλειοψηφία του Δ.Σ αποφάσισε, για λόγους δήθεν οικονομίας και έλλειψης προσωπικού, να εκχωρήσει σε ιδιώτη εργολάβο την αποκομιδή των απορριμμάτων για 3 χρόνια, με δικαίωμα ανανέωσης της σύμβασης για άλλα 2.
Με το κόστος να ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ και, μάλιστα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία η Βόνιτσα και τα Παλιάμπελα, τα οποία παραμένουν στην ευθύνη του Δήμου. Ίσως για να υπάρξει και δεύτερη φάση (πιστεύουμε σύντομα), αλλά και για να εμφανίζεται το κόστος μικρότερο απ το πραγματικό..
Και εδώ γεννιούνται εύλογα ερωτήματα:
1.-Ποιός εμπόδιζε, δέκα χρόνια τώρα, τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να έχουν φροντίσει ώστε όλες οι υπηρεσίες του Δήμου να έχουν στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό;
2.-Ποιός εμποδίζει, ακόμη και σήμερα, χρησιμοποιώντας τον ν.4368/16 αρθ.7 (παράλληλο πρόγραμμα) να προχωρήσει στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα;…….

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η έλλειψη χρημάτων και προσωπικού, που επικαλείται ο Δήμαρχος, είναι ΠΡΟΣΧΗΜΑ προκειμένου να καλύψει την ανοργανωσιά και τις πολιτικές του επιλογές οι οποίες κινούνται σε ακραία νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση.
Τα πάντα, δηλαδή, σε ιδιώτες και με κάθε κόστος. Μ αυτή τη λογική είναι σίγουρο, ότι και άλλες απ τις υπηρεσίες του Δήμου θα προσπαθήσει να ιδιωτικοποιήσει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους αλλά και την κοινωνία γενικότερα.

Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή της σε λογικές ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εμείς προτείνουμε ένα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων σύγχρονο, φιλικό προς το περιβάλλον, να μειώνει δραστικά το κόστος και που διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα:
Α.-Διαλογή και κομποστοποίηση, στην πηγή, με σύστημα τεσσάρων κάδων.
Β.-Δημιουργία κέντρου ανακυκλώσιμου υλικού (για ομάδα Δήμων).
Γ.-Δημιουργία χώρου ασφαλούς διάθεσης απορριμμάτων (σε Περιφ/κη κλίμακα).

Αυτό το μοντέλο διαχείρισης φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν απασχόλησε τον Δήμαρχο, επειδή θέλει να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, με κάθε κόστος.

Με γνώμονα, λοιπόν, όλων των παραπάνω η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ λέει :

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ…

http://xiromeronews.blogspot.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.