Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΕΝΦΙΑ καταληστεύει τους πολίτες… και δοκιμάζει τη δημοκρατία!

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΕΝΦΙΑ καταληστεύει τους πολίτες… και δοκιμάζει τη δημοκρατία!

syriza7_5Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΕΝΦΙΑ καταληστεύει τους πολίτες… και δοκιμάζει τη δημοκρατία!

Με πρωτοφανή αυταρχισμό και απαράδεκτες μεθόδους, για καιρούς δημοκρατικής ομαλότητας και κοινοβουλευτισμού, η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έσπευσε για τη νομοθέτηση του παράνομου και αντισυνταγματικού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, του λεγόμενου ΕΝΦΙΑ.
Ο Ελληνικός λαός είδε εμβρόντητος τα δύο κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), που συγκυβερνούν, να αλλάζουν βουλευτές από τα θερινά τμήματα, για να αποφύγουν το κίνδυνο της καταψήφισης του ΕΝΦΙΑ. Ήδη, πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές, έχουν δηλώσει, πως είναι εναντίον του ΕΝΦΙΑ και πως αν δεν τους είχαν αλλάξει από το σημερινό τμήμα της βουλής και είχαν παραμείνει σ’ αυτό, θα τον καταψήφιζαν.
Είναι φανερό πως ο ΕΝΦΙΑ σε ολομέλεια της βουλής δεν θα ψηφιζόταν, γι’ αυτό έσπευσαν να τον νομοθετήσουν σε θερινό τμήμα της βουλής. Είναι φανερό πως αυτός ο νόμος πέρασε με καταστρατήγηση της δημοκρατίας και των κανόνων του κοινοβουλευτισμού. Είναι πλέον κραυγαλέο, πως οι συγκυβερνώντες είναι έκπτωτοι!
Οι Έλληνες πολίτες έχουν υποστεί, πλην των όσων άλλων δεινών των τελευταίων τεσσάρων μνημονιακών χρόνων, και την ανελέητη και συνεχώς διογκούμενη φορολογική καταιγίδα των εφιαλτικών υπουργών Στουρνάρα και Χαρδούβελη.
Την ώρα που όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, η επιβολή του φόρου αυτού ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης του κόσμου. Πρόκειται ουσιαστικά για απαξίωση και δήμευση της μικρομεσαίας ακίνητης περιουσίας, είναι νέος φόρος με έντονα ταξικά χαρακτηριστικά, που μονιμοποιεί το έκτακτο “χαράτσι” του Βενιζέλου.
Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει άμεσα να καταργηθεί.
Καλούμε όλους τους πολίτες σε αγώνα για την ανατροπή του μνημονιακού δυνάστη, για την ανατροπή της ανάλγητης και αδίστακτης κυβέρνησης!

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.