Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Παρά τη μικρή διαφορά στα exit poll, μιλούν για άνετη επικράτηση

ImageHandler

Σε τρεις μέρες θα έχουμε κυβέρνηση, λένε στην Κουμουνδούρου

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών η Κουμουνδούρου, η οποία τηρεί στάση αναμονής για την τελική διαμόρφωση των συσχετισμών στη νέα Βουλή, κάτι που εκτιμά ότι θα ξεκαθαρίσει αργά το βράδυ.
Θεωρεί ωστόσο ότι η επικράτηση θα είναι καθαρή και άνετη, παρά τη μικρή διαφορά που καταγράφουν τα αρχικά exit poll και διατυπώνει σαφώς τη θέση της για την επόμενη μέρα: “Η χώρα θα έχει κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και την έχει σύντομα”.

Όπως δηλώνουν στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα, “δεν μπαίνουμε σε συνεργασιολογία, τις συλλογικές αποφάσεις θα τις λάβουν τα όργανα του κόμματος”.

Ξεκαθαρίζουν, δε, ότι “η χώρα θα κυβερνηθεί μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις και δεσμεύσεις, που θα αποτυπώνουν τη βούληση του ελληνικού λαού για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τομές”.

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι η απόκλιση κυμαίνεται από 2,5 έως 6 ποσοστιαίες μονάδες και επισημαίνουν πως δεν είναι ασφαλές να υπάρξει προσέγγιση του ποσοστού.

Στα κεντρικά γραφεία του κόμματος συγκεντρώνονται από ώρα κορυφαία, αλλά και μεσαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι συνεργάτες και το επιτελείο του κ. Τσίπρα είναι ουσιαστικά σε συνεχείς συσκέψεις για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να διαμορφώσουν τις κινήσεις των επόμενων ωρών.

Το στοιχείο-θρίλερ που υπάρχει σχετικά με το αριθμό των κομμάτων που τελικά θα μπουν στη Βουλή, οδηγεί τα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγουν τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, ως προς τα κόμματα που θα μετέχουν.

Από την Κουμουνδούρου, ανάμεσα στους άλλους, πέρασαν οι κ.κ. Παππάς, Παπαδημούλης, Φίλης, Ξυδάκης, Μπαλάφας και Βίτσας.

sur4

sur1

sur

http://www.protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.