Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Συσπείρωση με Κατσανιώτη (video- φωτό)

Συσπείρωση με Κατσανιώτη (video- φωτό)

unnamed (1)33Kλίμα αισιοδοξίας για την προοπτική της υποψηφιότητας του Ανδρέα Κατσανιώτη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μεταδόθηκε στη σημερινή συγκέντρωση του συνδυασμού στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης που έχει τη στήριξη της ΝΔ και που επιστρατεύθηκε ως προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, μίλησε στο πολυπληθές ακροατήριο που βρέθηκε στη συγκέντρωση σε μια εκδήλωση συσπείρωσης λίγες μέρες πριν την αυτοδιοικητική κάλπη.

Στην αίθουσα, μεταξύ των άλλων, έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι αρχών και φορέων, κομματικά στελέχη, πολιτευτές, υποψήφιοι σύμβουλοι από διάφορους δήμους και φυσικά σύσσωμα τα στελέχη του συνδυασμού «Ανδρέας Κατσανιώτης, μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας». Παρόντες και υποψήφιοι ευρωβουλευτές όπως ο Γιώργος Ανέστης και ο Θοδωρής Ζαγοράκης που έγινε θερμά δεκτός κατά την είσοδο του λίγο μετά  το ξεκίνημα της εκδήλωσης. Ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν επέτρεψαν την παρουσία στους βουλευτές Μάριο Σαλμά και Κώστα Καραγκούνη.

Η εκδήλωση είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας πολιτικής συγκέντρωσης με στόχο την περεταίρω συσπείρωση του κεντροδεξιού χώρου γύρω από την υποψηφιότητα Κατσανιώτη που κινείται ανοδικά.

Χαιρετισμό απηύθηνε τόσο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Κώστας Σύρος, που μίλησε για ένα ψηφοδέλτιο   αποτελούμενο από νέους και άφθαρτους ανθρώπους, «αφού οι 23 από τους 24 υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους, ουδέποτε είχαν ασχοληθεί με τον χώρο της πολιτικής», όσο και οι δύο πολιτευτές της Ν.Δ. Έλενα-Μάτζιου Κοτρολού και Γεωργία Μπόκα, που αμφότερες μίλησαν για την ανάγκη να στηριχθεί το ψηφοδέλτιο της παράταξης για να έρθουν οι απαιτούμενες αλλαγές και η πολυπόθητη ανάπτυξη στην Περιφέρεια.

Με κριτική προς την Περιφερειακή Αρχή άρχισε τη σύντομη ομιλία του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης: «Ο κ. Κατσιφάρας καυχήθηκε πρόσφατα για την ένταξη 44 εκ ευρώ για το νοσοκομείο Αγρινίου στο ΕΣΠΑ. Το νοσοκομείο δεν χρειάζονταν καμία χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η καταχώρηση ποσού 44 εκατομμυρίων περίπου ευρώ στο ΕΣΠΑ ήταν ποσό που αφορούσε δαπάνες που είχαν ήδη πραγματοποιηθεί 2μέσα από εθνικούς πόρους, ενώ παράλληλα στέρησε τη δυνατότητα αξιοποίησης του ποσού σε έργα ζωτικής σημασίας για την περιφέρειά μας και δη για την Αιτωλοακαρνανία. Ο κ. Κατσιφαρας περηφανεύεται για 44 εκ. ευρώ που χάθηκαν με λογιστικές αλχημείες από την Αιτωλοακαρνανία και τους πολίτες της. Για ένα έργο που είχε ήδη πάρει τη χρηματοδότηση αυτή από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όταν ο ίδιος ο Περιφερειάρχης πετά απ’ τα παράθυρα για την προσωπική του προβολή 44 εκατομμύρια, επιλέγοντας συνειδητά να τα στερήσει από τους πολίτες της Αιτ/νιας, δεν χρειάζεται να συζητάμε γιατί φτάσαμε ως εδώ. Εμπαίζει μάλιστα του Αιτωλοακαρνάνες, εμφανιζόμενος ως ευεργέτης για τη συγκεκριμένη πράξη», είπε μεταξύ άλλων, για να καταλήξει ότι ο λόγος που η παράταξη του κ. Κατσανιώτη πρέπει να στηριχθεί από τους πολίτες, είναι πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι του οι υποψήφιοι «άνθρωποι με καθαρό μυαλό, νέοι στο 95% του συνόλου τους στον χώρο, νέοι σε νοοτροπία και ιδέες», ενώ δεσμεύτηκε πως, αν η επόμενη μέρα βρει την παράταξη να ηγείται του Περιφερειακού Συμβουλίου «δεν θα μιλάμε πια για παραμελημένες Περιφερειακές Ενότητες».

“Ανάγκη  ώστε ένας νέος «άνεμος» να πνεύσει στη Δυτική Ελλάδα”
Την πεποίθηση πως το «νέο» θα επικρατήσει στις εκλογές για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο συνδυασμός «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας» θα είναι στον β’ γύρο των εκλογών, και μάλιστα ως δυναμικά ανερχόμενος διεκδικητής της Περιφέρειας, διατράνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Ανδρέας Κατσανιώτης Μιλώντας στο κατάμεστο Παπαστράτειο Μέγαρο, ο κ. Κατσανιώτης τόνισε την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει ώστε ένας νέος «άνεμος» να πνεύσει στη Δυτική Ελλάδα.
1«Η κοινωνία σήμερα διψάει για μία νέα πολιτική με με τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά: Αλήθεια, εντιμότητα, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ότι το εφαλτήριό του για να διεκδικεί με πάθος και πίστη την Περιφέρεια είναι η πετυχημένη θητεία του στις θέσεις ευθύνης που κατείχε στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Αναφερόμενος μάλιστα στην θέση του ως Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σημείωσε την τεράστια αλλαγή που υπήρξε στο επικοινωνιακό προφίλ της χώρας προς το θετικό, μετά από μία μακρά περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα αναφερόταν ως το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
«Το έχω πει πολλές φορές. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς μου ζήτησε να αναλάβω την ευθύνη διεκδίκησης της Περιφέρειας, δεν το σκέφτηκα καθόλου. Είπα αμέσως το ναι. Γιατί πιστεύω στις δυνατότητές μου και είμαι έτοιμος να προσφέρω. Και πιστεύω και στις δυνατότητες του τόπου μου. Αν πίστευα πως η Δυτική Ελλάδα είναι χαμένη υπόθεση, δεν θα ξεκινούσα. Όμως ξεκίνησα αυτό το ταξίδι με πίστη, πάθος και πολύ όρεξη για δουλειά και για αλλαγή» τόνισε.
Ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε επίσης στην διαρκώς αυξανόμενη δυναμική του συνδυασμού του, κάτι που εκφράζεται μέσα στη κοινωνία πλέον, ενώ απόδειξη αυτής της έκφρασης ήταν και η συγκέντρωση στο Αγρίνιο
Εστιάζοντας στην Αιτωλοακαρνανία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης την χαρακτήρισε ως τον πιο όμορφο νομό. «Τόπο που να έχει συγκεντρωμένο το υδάτινο δυναμικό της Τριχωνίδας, του Αχελώου και του Εύηνου, πρέπει να ψάξει κανείς πολύ για να βρει στον πλανήτη. Και όμως, αυτός ο τόπος, έχει καλλιέργειες που διψάνε! Και όμως, αυτός ο τόπος, που αποτελεί ένα τεράστιο φυσικό πάρκο, δεν έχει αναπτύξει σχεδόν καθόλου τον τουρισμό» επεσήμανε μεταξύ άλλων, καταδεικνύοντας πόσο πίσω έχει μείνει ο νομός Αιτωλοακαρνανίας, όπως και συνολικά η Δυτική Ελλάδα.
Ακόμα, ο κ. Κατσανιώτης, επεσήμανε πως στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, το δίλημμα είναι «μπροστά ή πίσω» και εάν θα επικρατήσουν οι δυνάμεις του νέου ή του παλαιού, που εκφράζεται από την απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση.
«Το ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται, έκλεισε την τελευταία στιγμή, ως ένας ακόμα κατάλογος έργων και μικροέργων, μόνο και μόνο για να καυχιέται η απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ. Με άλλα λόγια, ένα ακόμα αναπτυξιακό πρόγραμμα που ολοκληρώνεται με… μπαλώματα. Και φυσικά χωρίς καμία ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική. Το επόμενο ΕΣΠΑ δεν μπορεί να είναι το ίδιο και να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να προσφέρει ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη, πρέπει να δημιουργήσει ευκαιρίες και να προσφέρει θέσεις εργασίας» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ανάπτυξη για εμάς σημαίνει δουλειά για όλους. Σημαίνει εξωστρέφεια και συνεννόηση. Σημαίνει προγραμματισμός και έγκαιρη στόχευση. Σημαίνει… χειροπιαστό αποτέλεσμα! Έχουμε τις γνώσεις, έχουμε την διάθεση, έχουμε και την ικανότητα. Και θα τα καταφέρουμε…»
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κατσανιώτης μίλησε για «το αύριο που ξεκινάει σήμερα» και ζήτησε από κάθε πολίτη που επιζητεί μία νέα νοοτροπία και μία νέα αντίληψη, να πάει στις κάλπες, όπου θα δοθεί η κρίσιμη μάχη. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αυτή τη φορά, δεν χαρίζουμε το μέλλον μας σε κανέναν. Το κρατάμε εμείς στα χέρια μας» κατέληξε.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Κατσανιώτης μαζί με τον κ. Φαρμάκη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Αιτωλοακαρνανίας συνομίλησαν με τους πολίτες και δέχτηκαν τις ευχές τους, καθώς και την πεποίθησή τους ότι στις εκλογές της Κυριακής, η Αιτωλοακαρνανία θα απαλλαχθεί από τα «βαρίδια» του παρελθόντος και με την ψήφο της θα αποδείξει ότι το «αύριο» εκπροσωπείται από τη νέα και υπεύθυνη δύναμη που εκφράζει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

 

fhjlghl5

fglghjlghjl

fglghjl

fgjlghjl

fgjfgj

fghghjlgjh

fgghjlghj

dkghjkh

dghkhj

dghkfhgkfghk

dghkfgk

dfgjdfgj

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.