Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Σημαντική ημερίδα από τους βενζινοπώλες

DSC_0195

Συστήματα εισροών-εκροών για την πάταξη των «μαύρων» καυσίμων

Με τεράστια συμμετοχή από πρατηριούχους της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας η ημερίδα που θέμα είχε την εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων εισροών εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων και που συνδιοργανώθηκε από  την Ένωση Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας- Λευκάδας και την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Ένα σύστημα που έρχεται να καταπολεμήσει τις όποιες παρατυπίες θα μπορούσαν πιθανόν να γίνουν κατά την πώληση των υγρών καυσίμων από τους βενζινοπώλες και που χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους ως «το μόνο μέσο για την νομιμοποίηση και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς των καυσίμων».

Όπως εξήγησε και ο πρόεδρος της Ένωσης των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας- Λευκάδας από την αρχή κιόλας της εισήγησής του, πρόκειται για ένα σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης που ελέγχει και καταγράφει τις εισερχόμενες και εξερχόμενες ποσότητες καυσίμων. «Το σύστημα αυτό είναι συνδεδεμένο με το Υπουργείο Οικονομικών και θα βοηθήσει στην ομαλή διακίνηση καυσίμων, τον υγιή ανταγωνισμό, τον έλεγχο της ποσότητας και της ποιότητας των καυσίμων, καθώς επίσης και την πάταξη του λαθρεμπορίου», ανέφερε ο ίδιος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος κ. Μιχάλης Κiούσης, ο οποίος σε δηλώσεις του επέμεινε στην ανάγκη  να εφαρμοστεί η λειτουργία του συστήματος άμεσα και ταυτόχρονα σε όλα τα πρατήρια και όχι μόνο, ανά την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας το μέτρο αυτό ως το ύστατο μέσον επιβίωσης του κλάδου των βενζινοπωλών. «Θα το θεωρήσουμε επικοινωνιακό τρικ από πλευράς κυβέρνησης αν κάτι τέτοιο δεν γίνει άμεσα και παράλληλα σε όλα τα πρατήρια ώστε να έλθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Άλλο μέσον δεν υπάρχει για την νομιμοποίηση και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς των καυσίμων. Όλο τα άλλα είναι ημίμετρα. Πρέπει όλοι μαζί να πολεμήσουμε για να είμαστε και τον επόμενο χρόνο βενζινοπώλες», τόνισε ο κ. Κιούσης.

Ο τεχνικός σύμβουλος της Ο.Β.Ε κ. Δημήτριος Σαμαράς σε δηλώσεις του στο agrinionews.gr μίλησε για ένα σύστημα που αλλάζει ριζικά τη λειτουργία των πρατηρίων. «Σε συνδυασμό με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου σύμφωνα με το οποίο τα πρατήρια υγρών καυσίμων μετατρέπονται σε πρατήρια παροχής καυσίμων και ενέργειας, αυτό το σύστημα έρχεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που έως τώρα λειτουργούσαν τα πράγματα. Πράγματι, θα παταχθεί το όλο πρόβλημα των «μαύρων» καυσίμων και αυτό θα γίνει βέβαια όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των συστημάτων αυτών σε όλο το δίκτυο (αποθήκες, βυτιοφόρα κλπ), με την επίβλεψη πάντα ενός συνεργάτη που θα γνωρίζει καλά τις επιδράσεις του συστήματος, τις προδιαγραφές και τη λειτουργία του», εξήγησε ο κ. Σαμαράς.

DSC_0198

DSC_0204

DSC_0205

DSC_0208

DSC_0215

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.