Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε Λαφαζάνη- Βαρουφάκη

Τσίπρας: Ρίχνει το γάντι στην Αριστερή Πλατφόρμα και Γ. Βαρουφάκη. Προαναγγέλλει συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο. Μην κρύβεστε πίσω από την υπογραφή μου, διαμηνύει.

min-krubesai-pisw-apo-tin-upografi.w_lΣε πορεία μετωπικής ρήξης με την Αριστερή Πλατφόρμα και τον Γ. Βαρουφάκη κινείται το Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο Πρωθυπουργός μιλώντας σήμερα το πρωί σε συνεργάτες του αναφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις για τους διαφωνούντες και προανήγγειλε την διοργάνωση ανοιχτού συνεδρίου για να αντιστοιχηθεί ο «κομματικός» με τον «κοινωνικό» ΣΥΡΙΖΑ.

Υποννοώντας τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας ο Πρωθυπουργός πέταξε το γάντι στους διαφωνούντες λέγοντας ότι «Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλλημα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou» αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό». Είπε δε χαρακτηριστικά «να μην κρύβονται κάποιοι πίσω από την ασφάλεια της δικής του υπογραφής».

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε στους συνεργάτες του ότι έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης ενός δύσκολου συμβιβασμού που όπως είπε « μας κρατά ζωντανούς α συνεχίζουμε να παλεύουμε».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τον οδικό χάρτη των δράσεων της κυβέρνησης μέχρι και τον Σεπτέμβριο ξεκαθαρίζοντας ότι με την αυριανή ψηφοφορία τελειώνουν οι νομοθετικές υποχερώσεις της χώρας και ξεκινά η διαπραγμάτευση για την δανειακή συμφωνία: «Αύριο ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση. Η έκβαση της διαπραγμάτευσης αυτής θα είναι καθοριστική και η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα συμμαχιών, πολιτικών και κοινωνικών, στην Ευρώπη, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά.

Έθεσε το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής που θα κινηθεί πάνω σε τέσσερεις άξονες:

-Στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής,

-Στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα

-Στη προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων

-Στην προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε στους συνεργάτες του ότι την επόμενη μέρα της συμφωνίας «είναι αναγκαίο να προβούμε σε έναν απολογισμό και μια ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας μας και να χαράξουμε συλλογικά την στρατηγική μας με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας». Προανήγγειλε σε συνέδριο του κόμματος όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοίξουν οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ για κάθε πολίτη που θέλει να συμμετέχει στο νέο εγχείρημα λέγοντας: «Ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον «κοινωνικό». Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του. Και συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς, να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα».

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.