Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ευρυτανία-Κλειστά τα σχολεία σε Άγραφα-Καρπενήσι

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ευρυτανία-Κλειστά τα σχολεία σε Άγραφα-Καρπενήσι

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ευρυτανία

Κλειστά τα σχολεία σε Άγραφα και Καρπενήσι

Σημαντική επιδείνωση του καρού παρουσιάστηκε από χθες το πρωί  με πολύ κρύο,παγωνιές,σφοδρούς ανέμους και χιονοπτώσεις στα περισσότερα χωριά του νομού Ευρυτανίας.

Χωρίς να διαψευστούν οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις για κακοκαιρία απο χθές χαμηλές θερμοκρασίες που φτάνουν στο -7 πλήττουν περιοχές στην δυτική Ευρυτανία με το θερμόμετρο την ημέρα να έχει κολλήσει στους -1 εως 0 βαθμούς.
Σύμφωνα με νέες προβλέψεις το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί έως και το τέλος της εβδομάδας και μάλιστα με πυκνές χιονοπτώσεις και στα πιο πεδινά.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας  Ευρυτανίας όπως και του κάθε δήμου ξεχωριστά είναι στους δρόμους με τα μηχανήματα να ρίχνουν αλάτι και να καθαρίζουν τους  δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Prasia.com κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρπενησίου, ενώ για τον δήμο Αγράφων έως και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου της περιφέρειας του Νομού Ευρυτανίας :
• Παλιά Εθνική Οδός Λαμίας – Καρπενησίου (θέση «Ράχες Τυμφρηστού»)

• Εθνική Οδός Αγρινίου – Καρπενησίου, από 75η χ/θ έως 85η χ/θ
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας (θέση «Βράχος», «Σερμιτζέλι», «Ζαχαράκι»)
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίτσας
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Σελλά – Φιδάκια
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Στενώματος
• Επαρχιακή Οδός Καρπενησίου – Αγρινίου (μέσω Προυσού, θέση «Αραποκέφαλα»).
Επίσης η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη αυτή την ώρα (17:00΄), λόγω χιονόπτωσης, από την 55η χ/θ έως την 65η χ/θ της Παλιάς Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου για την περιφέρεια του Νομού Φθιώτιδας.
Εφίσταται η προσοχή των διερχόμενων οδηγών, διότι τα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται, κατά την διάρκεια της νύχτας, να επιδεινωθούν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.