Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Σχετικά με τις δηλώσεις Σώκου γα τη θέση Παπανδρέου περί εκτροπής.

Σχετικά με τις δηλώσεις Σώκου γα τη θέση Παπανδρέου περί εκτροπής.

Σε ανάρτηση προηγούμενων ημερών υπάρχει η θέση του ΠΑΣΟΚ που διατυπώθηκε πρόσφατα διά στόματος Παπανδρέου σχετικά με το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε “να τα βρούν” μεταξύ τους Αιτωλοακαρνάνες και Θεσσαλοί, αφήνοντας στην άκρη, προς το παρόν, τη θέση που στήριζε ως τώρα τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του!

Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε κάποια αντίδραση στις δηλώσεις αυτές. Και αυτή ήρθε δια στόματος του Νομάρχη Θύμιου Σώκου, ο οποίος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είπε επί λέξη ότι “δεν δίστασε να πάρει μια ξεκάθαρη και διαφοροποιημένη θέση από αυτή που ίσχυε έως τώρα στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου”(!)

Εμείς πάντως μια θέση του τύπου “βρείτε τα μεταξύ σας” δεν θα την υιοθετούσαμε ως ξεκάθαρη. Προφανώς ο κ.Σώκος ως μέτρο σύγκρισης έχει τις παλαιότερες θέσεις που εκφράστηκαν στο κόμμα υπέρ της εκτροπής ( μην ξεχνάμε ότι οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου είχαν θέσει θέμα εκτροπής Αχελώου από τη δεκαετία του 80 ). Έτσι μάλλον, θεώρησε ως βήμα προόδου το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για διάλογο περί ζητημάτων ανάπτυξης Αιτωλοακαρνανίας και Θεσσαλίας. Στο τέλος ο νομάρχης Αιτ/νιας χαρακτήρισε βέβαια καταστροφική την εκτροπή του Αχελώου.
Ο Θύμιος Σώκος αντικειμενικά έχει δώσει δείγματα γραφής μαχητικότητας και ως δήμαρχος και ως νομάρχης. Από κεί και πέρα για να μιλήσουμε ρεαλιστικά θα ήταν αδύνατον να επιτεθεί κατά μέτωπο έστω και για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η εκτροπή στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που διατηρεί αρκετά καλή πολιτική σχέση με τον ίδιον και εξελέγει στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ πρόσφατα σε υψηλή θέση.

Τι θα γίνει όμως αν αύριο το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση και τεθεί το δίλημμα της εκτροπής; Και φυσικά το δίλημμα αυτό αφορά όλους όσους πολιτεύονται με το ΠΑΣΟΚ είτε στις δημοτικές είτε στις εθνικές εκλογές στο νομό μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.