Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Σχολές Γονέων Πρωτοβάθμιας Πρόληψης

Σχολές Γονέων Πρωτοβάθμιας Πρόληψης

Eνημέρωση από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Νομού Αιτωλ/νίας ‘ΟΔΥΣΣΕΑΣ’-Ο.ΚΑ.ΝΑ 

unnamedΑγαπητοί μας γονείς,

Βιώνουμε μια κρίση που θέλει να φαίνεται οικονομική αλλά κυρίως αποτελεί απειλή για τη συναισθηματική και ψυχολογική επιβίωση του ανθρώπου. Η υγιής λειτουργία του συστήματος της οικογένειας αποτελεί πια μέγιστο πρόβλημα αντί κοινωνικού δεδομένου που ήταν κάποτε.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Νομού Αιτωλ/νίας ‘ΟΔΥΣΣΕΑΣ’-Ο.ΚΑ.ΝΑ, σχεδιάζοντας το νέο του επιστημονικό πρόγραμμα για το τρέχον έτος 2013-2014 θα λειτουργήσει:

‘Σχολές Γονέων Πρωτοβάθμιας Πρόληψης’

Θα καλυφθεί μεγάλο φάσμα θεμάτων όπως:

Επικοινωνία στην οικογένεια

Αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων

Προσδοκίες και αποφόρτιση του γονεϊκού ρόλου

Θέσπιση ορίων στο παιδί

Επίλυση συγκρούσεων στο οικογενειακό σύστημα

Καλλιέργεια αυτοεκτίμησης

Θέματα επικοινωνίας με τη σχολική δομή

Θέματα των αναγκών της ομάδας

Η κάθε ομάδα θα είναι συνολικής διάρκειας 7 συναντήσεων και θα λειτουργεί μία φορά το μήνα ξεκινώντας από το Δεκέμβριο του 2013 και τελειώνοντας τον Ιούνιο του 2014 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Φλώρας Καραπαπά 3, Αγρίνιο) και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 20 μέλη.

Κατόπιν της συλλογής των αιτήσεων θα ανακοινωθούν πόσες ομάδες θα γίνουν καθώς και η ημερομηνία της εναρκτήριας συνάντησης.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Υπεύθυνη των Σχολών : Dr. Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος Ph.D Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.grή στη Γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης (υπάρχουν διαθέσιμες έντυπες αιτήσεις) όλες τις εργάσιμες ημέρες (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770) από 07.00-15.00 έως και την Παρασκευή 22/11/2013

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.