Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Σχόλιο Ρόκου για το πάρκο ως απάντηση σε αναφορά Μοσχολιού

Σχόλιο Ρόκου για το πάρκο ως απάντηση σε αναφορά Μοσχολιού

ροκοςMια αναφορά του δημάρχου Αγρινίου Π.Μοσχολιού στην αποψινή ομιλία του προκάλεσε την ακόλουθη δήλωση του προέδρου του ΤΕΕ-και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου- Κων/νου Ρόκου.

ΔΗΛΩΣΗ ΡΟΚΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΕΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Κατά την σημερινή ομιλία του στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, ο νυν Δήμαρχος (όπως αυτή αναρτήθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο) επικαλέστηκε τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας (υπογράφων), προκειμένου να ενισχύσει την άποψή του, ότι όλα έγιναν σωστά στο έργο «Ανάπλαση Παπαστρατείου Πάρκου Αγρινίου».
Είναι αναγκαίο λοιπόν να καταθέσω την γνώμη μου, όπως αυτή έχω διατυπώσει κατ’ επανάληψη. Η νυν Δημοτική αρχή, άσκησε κάκιστο πολιτικό χειρισμό όσον αφορά το όλο ζήτημα, μη αντιλαμβανόμενη την σπουδαιότητα και ιδιαιτερότητα αυτού, παρασυρόμενη από τον εθισμό που προκάλεσε η πρακτική ετών, την οποία ακολουθούσε και η οποία ήθελε τα ζητήματα να αντιμετωπίζονται με απουσία σύνθεσης.
Το ζήτημα του Πάρκου, απλά ανέδειξε και απέδειξε περίτρανα αυτήν την πρακτική, παρόλο που η σύγχυση επικράτησε και οι πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες, κατέλαβαν δεσπόζουσα θέση κατά την εξέλιξή της.
Είναι απαραίτητο να τονίσω, ότι θα μπορούσε κάποιος να αναγνωρίσει, ελαφρυντικά (όχι δικαιολογητικά γιατί αυτά δεν υπάρχουν) για τον χειρισμό του θέματος, σε περίπτωση που δεν υπήρχαν οι παρεμβάσεις του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας, είτε με τις προτάσεις της Μόνιμης Επιτροπής «Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και αρχιτεκτονικού παρεμβατισμού», είτε μέσω των επιστολών και δηλώσεων-προτάσεων του υπογράφοντος ως Προέδρου του ΤΕΕ.
Δεν είναι δυνατόν κάποιος να αναγνωρίσει ελαφρυντικά, γιατί ήδη από τις 2/11/2011 οπότε και κατατίθεται το πόνημα της Μόνιμης Επιτροπής του ΤΕΕ Αιτ/νίας, με τίτλο «Προτάσεις για καθορισμό δράσεων στην ευρύτερη περιοχή Πάρκου Αγρινίου», επισημαίνεται σε αυτό η αναγκαιότητα μιας «Συλλογικής Προσπάθειας με κεντρικό φορέα τον Δήμο» , ώστε να ξαναζωντανέψει ο ζωτικός πνεύμονας της πόλης μας.
(ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ με ημερομηνία 2/11/2011)
Επίσης με την επιστολή μου προς το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 15/10/2012, διαμηνύεται ότι η ήδη δύσκολη διαμορφωθείσα κατάσταση «εμπεριέχει επισφάλεια για την πραγματοποίηση του έργου», λόγω της τακτικής που ακολούθησε η δημοτική αρχή, καθώς σε αυτή «δεν χωρούσε η συμμετοχικότητα και ενημέρωση του αγρινιώτικου λαού» (ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Τμήματος 15/10/2012) και στην οποία προτείνεται ο ορισμός τεχνικού συμβούλου από το ΤΕΕ.
Τέλος στις 22/8/2013 μετά την ένταση που δημιουργήθηκε με την έναρξη των εργασιών, με δήλωσή μου και πρόταση ταυτόχρονα, τονίζεται ότι: «η θεραπεία του προβλήματος εξακολουθεί να είναι στα χέρια της δημοτικής αρχής» και γι’αυτό καλούνταν να πράξει τα αυτονόητα (πλέον) ήτοι:
• Να ζητήσει τον ορισμό τεχνικού συμβούλου από το ΤΕΕ,
• Να προβεί σε δημόσια παρουσίαση της μελέτης.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή παρέβλεψε και υπερκέρασε ως άνευ σημασίας, όλες αυτές τις παρεμβάσεις του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας, οι οποίες δυστυχώς απεδείχθησαν προφητικές για την εξέλιξη του έργου (αφού η επισφάλεια είναι παρούσα), υπακούοντας στην πολιτική πρακτική την οποία ακολουθούσε όλα τα χρόνια.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΚΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Φάνης

    Ο Δήμος κάλεσε φορείς και ενώσεις να καταθέσουν προτάσεις για το θέμα του πάρκου. Μαζί με αυτούς καταθέσατε κι εσείς. Πού έγκειται ακριβώς η “μη συμμετοχικότητα”;
    Και το βασικότερο ερώτημα: γιατί δεν αποκαλύπτετε όλα τα σημεία της προτάσεως του ΤΕΕ τα οποία δεν συμπεριλήφθηκαν; Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον, όσο αναρωτιόμαστε τι θα ψηφίσουν τη 2η Κυριακή οι ψηφοφόροι του Δ. Τραπεζιώτη, να μάθουμε και τα υπόλοιπα σημεία της τότε δικής σας πρότασης για το πάρκο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.