Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2020

Σύγκριση που κάνουν αντιεξουσιαστές…

Με δημοσίευμα  του έντυπου  “Παροξυσμός” που αναπαράγεται στο site  ( paroksismos.squat.gr) αντιεξουσιαστές αποδομούν τη διανομή τροφίμωνμόνο για Έλληνες που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου  .Μάλιστα παραθέτουν δύο φωτογραφίες μια από πέρυσι όπου η συγκεκριμένη δείχνει μεγαλύτερη προσέλευση στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στο χαριστικό παζάρι ομάδας αντιεξουσιαστών και μια φετινή όπου η συγκεκριμένη φωτό δείχνει την διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες της Χρυσής Αυγής με λιγότερη προσέλευση.

“Το τελευταίο διάστημα η λέξη «αλληλεγγύη» έχει βουτηχτεί στο βούρκο των κομμάτων, των θεσμικών φορέων, των μμε, των μκο και τόσων ακόμα για να κρυφτεί από πίσω ένας σωρός από πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες.. Και η Χ.Α., με εργαλειακό τρόπο, χρησιμοποίει μια κατ’ επίφαση αλληλεγγύη για να διχάσει τους εκμεταλλευομένους. Όμως, η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία. Η αλληλεγγύη ενώνει και δυναμώνει. Ασφυκτιά στα στόματα των φασιστών, των μπάτσων, των παπάδων, των αφεντικών, των κομματόσκυλων. Ωστόσο, η έννοια της αλληλεγγύης δεν μπορεί να αντιστραφεί τόσο εύκολα. Είναι κοινωνική και πολιτική σχέση που έχει τις ρίζες της βαθιά στην ιστορία της ανθρωπότητας” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση παρατίθενται και κάποιες φωτογραφίες. “Η μία δανεισμένη από τα χαριστικά παζάρια που οργάνωσε η κατάληψη Apertus πριν από ένα χρόνο στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου. Η άλλη, στην ίδια πλατεία, από την εν λόγω ανεπιτυχή προσπάθεια διανομής τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή που για ώρα περίμεναν τους Έλληνες που ποτέ δεν ήρθαν…” οπως αναφέρεται.

(Φωτογραφία δανεισμένη από τα χαριστικά παζάρια που οργάνωσε η κατάληψη Apertus πριν από ένα χρόνο στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου)
(Φωτογραφία από την ίδια πλατεία, από την εν λόγω ανεπιτυχή προσπάθεια διανομής τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή που για ώρα περίμεναν τους Έλληνες που ποτέ δεν ήρθαν…)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.