Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Σύλλογος Εμπεσιωτών Αθήνας: Επίσκεψη στην Ακρόπολη, 20 χρόνια μετά…

Σύλλογος Εμπεσιωτών Αθήνας: Επίσκεψη στην Ακρόπολη, 20 χρόνια μετά…

1. ΑΚΡΟΠΟΛΗ 1994 O

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΕΣΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
20 χρόνια μετά: 1994 / 2013
Η δεύτερη επίσκεψη στον ιερό βράχο
Τυχαία σύμπτωση η χρονική απόσταση των είκοσι χρόνων. Η πρώτη επίσκεψη έγινε στις 20 Μαρτίου του 1994 και η φετινή στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 Ήταν και οι δύο στα πλαίσια των επιμορφωτικών επισκέψεων του Συλλόγου μας με βαθύτερο σκοπό την πολιτιστική ανάπτυξη και δημιουργία μέσω των επαφών και της γνωριμίας με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.
Αυτός ήταν ο κύριος σκοπός όλων των εκδρομών και των επισκέψεών μας, όπου κι αν πήγαμε τα τριάντα πέντε χρόνια της ζωής του Συλλόγου μας.
Και φυσικά και πάντα η επικοινωνία και η σύσφιξη των σχέσεων των μελών και συγχωριανών μας καθώς και η διασκέδαση και η ψυχαγωγία στην ευρύτερη έννοια του όρου.
Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, ογδόντα (80) άτομα, μέλη, συγχωριανοί και φίλοι, συναντηθήκαμε στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη. Αφού χωριστήκαμε σε δύο ομάδες των σαράντα ατόμων η καθεμιά ξεκινήσαμε με τους ξεναγούς μας για το ανέβασμα στον ιερό βράχο και τον Παρθενώνα, τον λαμπρότερο ναό που αφιέρωσαν οι Αθηναίοι στην πολεμική προστάτιδα θεά της πόλης Αθηνά (447-432 π.Χ.), έργο που αποδίδεται στους αρχιτέκτονες Ικτίνο και Καλλικράτη και τον γλύπτη Φειδία, το κορυφαίο επίτευγμα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής και γλυπτικής και ένα από τα τελειότερα δημιουργήματα του ανθρώπινου πνεύματος.
Με την αφήγησή τους οι ξεναγοί (Ρίτα Αλικάρη και Κώστας Χουντας), μας μετέφεραν χιλιάδες χρόνια πίσω στην σύγχρονη ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Στα ιστορικά στοιχεία αλλά και την μυθολογία που συνδέεται με τα μνημεία και αυτά που πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες, τις συνήθειές τους, πώς εργάζονταν, πώς έβλεπαν την Ακρόπολη τότε και διάφορα δημογραφικά στοιχεία.
Η ξενάγηση κράτησε περίπου δυόμιση ώρες.
Όλοι μας φύγαμε ευχαριστημένοι, περιμένοντας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, την ανακοίνωση του επόμενου ραντεβού μας για επίσκεψη σε κάποιον άλλο αρχαιολογικό χώρο.
www.empesos.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.