Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Σύμβαση για τη φροντίδα των αδέσποτων του δήμου Ναυπακτίας

Σύμβαση για τη φροντίδα των αδέσποτων του δήμου Ναυπακτίας

imgresΣτις 30 Δεκεμβρίου υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Τάκη Λουκόπουλου και του Προέδρου της Φιλοζωικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κοκκινάκη, παρουσία του Αντιδημάρχου υπεύθυνου για την διαχείριση των αδέσποτων Γιάννη Ράπτη. Με την σύμβαση ανατίθεται στη Μέριμνα η διαχείριση των αδέσποτων της Ναυπακτίας που περιλαμβάνει ενέργειες περισυλλογής, καταγραφής, ελέγχου, εμβολιασμού, αποπαρασίτωσης, στείρωσης και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων (σκύλων). Η υπογραφή της σύμβασης εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων που στοχεύει ο Δήμος, σε συνέχεια της μελέτης που έχει εκπονηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Στη συζήτηση που είχαν οι δύο πλευρές, τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας και της αμοιβαίας προσπάθειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ ο Δήμαρχος κ. Λουκόπουλος δεσμεύτηκε να παράσχει ότι υποστήριξη και βοήθεια χρειαστεί και ότι η Δημοτική Αρχή Ναυπακτίας θα στέκεται αρωγός σε κάθε παρόμοια πρωτοβουλία.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ράπτης σημείωσε τη σημασία της υπογραφής της σύμβασης για τη σωστή διαχείριση των ζώων, ώστε να μετριαστεί ο αριθμός των αδέσποτων, κυρίως σκύλων, αλλά και να αρθεί η επικινδυνότητα σε ορισμένα σημεία του Δήμου. Δήλωσε συγχρόνως ότι στο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό του Δήμου είναι και η δημιουργία Δημοτικού Καταφυγίου. Παράλληλα επισήμανε ότι οι εθελοντές φιλόζωοι της Ναυπάκτου επιτελούν χρόνια τώρα ένα μεγαλειώδες έργο δίνοντας την απαραίτητη αγάπη, φροντίδα και φιλοξενία στα εγκαταλελειμμένα και συνήθως κακοποιημένα ζώα. Αυτοί οι συμπολίτες μας αξίζουν τον σεβασμό μας για την ανιδιοτελή προσφορά τους και είναι η απάντηση σ’ αυτούς που ανά καιρούς κακοποιούν τα ανυπεράσπιστα ζώα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.