Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Σύμφωνο Εταιρικής Συνεργασίας για το στρατηγικό έργο I.C.E.

PIC 2013-10-05 12-28-39

Το Σύμφωνο Εταιρικής Συνεργασίας για το στρατηγικό έργο με τίτλο I.C.E: «Καινοτομία, Πολιτισμός και Δημιουργικότητα για μια νέα Οικονομία» (Innovation, Culture and Creativity for a new Economy), υπεγράφη το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το στρατηγικό έργο I.C.E. στοχεύει στην ενίσχυση της πολιτιστικής, δημιουργικής και τουριστικής βιομηχανίας των Περιφερειών Απουλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου και το Σύμφωνο υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό, με την παρουσία της εκπροσώπου της Περιφέρειας Απουλίας, Αντονέλας Ανιμπάλντις.

«Βασικός σκοπός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι να καταγράψει όλες τις δραστηριότητες (πολιτισμός, αθλητισμός δημιουργία, κλπ.) που λαμβάνουν χώρα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και να τις αναδείξει με στόχο την προσέλκυση τουριστών, που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τις θεματικές αυτές δραστηριότητες» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας: «Η συνέργια των φορέων, που σχεδιάζουν και υλοποιούν τις δραστηριότητες αυτές, με φορείς του τουρισμού αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανάδειξη των δραστηριοτήτων αυτών και θα αποτελέσει, με καταλύτη την Περιφέρεις Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το εφαλτήριο για το σχεδιασμό και τη δημιουργία ολοκληρωμένων πακέτων τουρισμού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Το έργο I.C.E. εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Στρατηγικών Έργων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013» (European Territorial Cooperation Programme Greece-Italy 2007-2013) και σε αυτό συμμετέχουν εννέα (9) εταίροι από τις δύο χώρες, Ελλάδα και Ιταλία και το εταιρικό σχήμα αποτελούν η Περιφέρεια της Απουλίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το Δίκτυο θεάτρων Απουλίας, το Ίδρυμα κινηματογράφου Απουλίας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Περιφέρεια Ηπείρου, το ΤΕΙ Ηπείρου και το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας.

Οι στρατηγικές Περιφερειακής Ανάπτυξης των προαναφερθέντων Περιφερειών θα ενσωματώσουν τους τομείς των πολιτιστικών, δημιουργικών και τουριστικών δραστηριοτήτων ενσιχύοντας δίκτυα, υποδομές και δράσεις προωθώντας το γενικό όραμα του βιώσιμου τουρισμού.

Οι εταίροι χρηματοδοτούνται στο 75% του προϋπολογισμού τους από το ΕΤΠΑ – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ERDF) και το 25% καλύπτεται από Εθνικούς πόρους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 4.700.000 ευρώ και έχει διάρκεια 24 μήνες (10/2013-9/2015), ενώ ο προϋπολογισμός για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι 420.000 ευρώ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.