Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Σύντομα έκτακτη σύσκεψη των μελών του Εμπορικού Συλλόγου

Θα ορισθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα έκτακτη σύσκεψη των μελών του, πληροφορεί με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου. Δεν παραλείπει εξάλλου ο Σύλλογος να χαρακτηρίσει «απογοητευτική την εικόνα της αγοράς την Κυριακή 30/12»  .

Χθες Τρίτη συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με αποκλειστικό θέμα «απελευθέρωση Ωραρίου Καταστημάτων – Απελευθέρωση Κυριακής Αργίας, μέχρι τώρα στάση και μελλοντικές δράσεις»

Μετά από αναλυτική όσο και εξαντλητική συζήτηση του θέματος και αφού εκτίμησε και τα αποτελέσματα σχετικών δειγματοληπτικών ερευνών που διεξήχθησαν πανελλαδικά (ΕΣΕΕ αλλά και περιφερειακά Ομοσπονδίες) σε σχέση με την εορταστική κίνηση των αγορών αλλά και την γνώμη των εμπόρων για το άνοιγμα της Κυριακής, το Δ.Σ. ομόφωνα δημοσιοποιεί τα εξής:

1)      Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α θεωρούμε σωστή και επιμένουμε σ’ αυτή, τόσο την απόφασή μας για μια (1) μόνο Κυριακή (23/12) ανοιχτά, όσο και την επιχειρηματολογία στην οποία στηρίξαμε την απόφασή μας και προσπαθήσαμε να την κάνουμε κτήμα τόσο των συναδέλφων όσο και της κοινής γνώμης συνολικότερα.

2)       Θεωρούμε  ΄΄ απογοητευτική ΄΄ την εικόνα της αγοράς την Κυριακή 30/12 με πολλά μαγαζιά ανοιχτά, λιγότερα κλειστά και ακόμα λιγότερους καταναλωτές να κάνουν χάζι, με ΄΄ μοιρολάτρες ΄΄ , ΄΄ μελλοντικούς σκλάβους ΄΄ εμπόρους να διαγωνίζονται στο ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο από το πενιχρό έως ανύπαρκτο ΄΄ βαλάντιό τους ΄΄ .

3)      Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι το ζήτημα του ανοίγματος ΄΄ πολλών έως και όλων ΄΄ των Κυριακών του έτους είναι πλέον υπόθεση πολύ λίγου χρόνου και επειδή εξακολουθούμε να θεωρούμε την ΄΄ Κυριακάτικη Αργία ΄΄ αλλά και το θέμα του ωραρίου μείζον από πολλές απόψεις για την τάξη που συνδικαλιστικά εκπροσωπούμε, θα επιδιώξουμε άμεσα και σε συνεννόηση με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι δημόσια συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.

Και τέλος

4)      Θα ορισθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ημερομηνία Έκτακτης Σύσκεψης των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, στην οποία θα μπορούν να παρευρεθούν με δικαίωμα λόγου και παρέμβασης και μη μέλη, ώστε εκεί να αποτυπωθούν ξεκάθαρα και οι απόψεις αλλά και οι προθέσεις των συναδέλφων σε σχέση με τα προαναφερόμενα θέματα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.