Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Σύντομα ξανά ανασκαφές στην Παλαιομάνινα

Σύντομα ξανά ανασκαφές στην Παλαιομάνινα

PALAIOMANINAΎστερα από την οριοθέτηση εκ μέρους του ΥΠΠΟ του αρχαιολογικού χώρου στην Ακρόπολη της Παλαιομάνινας, ξεκίνησαν χθες Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, εργασίες για τον καθαρισμό της περιοχής, προκειμένου η αρχαιολογική υπηρεσία, με επικεφαλή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη να ξεκινήσει το έργο της ανασκαφής το συντομότερο δυνατό.
Ο απαραίτητος καθαρισμός πέριξ του χώρου της ανασκαφής, κρίνεται επιβεβλημένος για την σωστή επιστημονική εργασία, διότι με το πέρασμα των χρόνων, η φύση έκανε εμφανή την παρουσία της και η ανασκαφή δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει.
Οι εργασίες αυτές για αποκατάσταση του χώρου, γίνονται εθελοντικά από νέους του χωριού, πάντα σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο αρχαιολόγο κ. Λαμπρινουδάκη.
Να σημειωθεί τέλος ότι η νέα δημοτική αρχή του Ξηρομέρου και κυρίως ο πρόεδρος της ΤΚ Παλαιομάνινας κ. Ε. Σπανός και ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της κοιν. Επιτροπής του δήμου κ. Ν. Ναούμης, από την πρώτη στιγμή βρίσκονται δίπλα στους επιστήμονες και τους εθελοντές, προκειμένου το τόσο σημαντικό για την Παλαιομάνινα αλλά και το Ξηρόμερο έργο, να ξεκινήσει.
Η ανασκαφή της Παλαιομάνινας ξεκίνησε το 2006, με πρωτοβουλία μιας τοπικής αρχαιολογικής εταιρείας, με τη συμβολή του καθηγητή Παν. Κοντού, και βέβαια καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο καθηγητής του τμήματος Αρχαιολογίας του Παν/μίου Αθηνών Βασίλης Λαμπρινουδάκης, με τη στήριξη της ΛΣΤ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων.

xiromeronews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.