Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Σύντομα οι προκηρύξεις 3.372 νέων θέσεων στην Υγεία

ImageHandler.ashx

Θα καλύψουν ανάγκες σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ – Οι 2.500 προσλήψει;ς θα γίνουν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας
Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει για την έκδοση προκηρύξεων προκειμένου να προσληφούν στις δομές της Υγείας 3.372 άτομα. Οι διαδικασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και αφορούν στην έκδοση τεσσάρων διαφορετικών προκηρύξεων, μέσω των οποίων θα πληρωθούν κενά σε διάφορες δομές, όπως νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ καθώς και άλλους υγειονομικούς τομείς.

Όπως αναφέρεται στα «Νέα», οι 2.500 θέσεις θα καλυφθούν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και αφορούν διάφορες ειδικότητες, όπως βοηθητικό προσωπικό, υγειονομικό διοικητικό-λογιστικό, νοσηλευτικό, τεχνικό, τραυματιοφορείς κ.α. Η χρονική διάρκεια απασχόλησης θα είναι πέντε μήνες.

Παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για την πρόληψη 370 μόνιμων γιατρών καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και σύντομα θα γίνει η εγγραφή του απαιτούμενου κονδυλίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Πρόκειται για θέσεις που είχαν κριθεί το 2011, αλλά παρέμεναν ανενεργές.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργό Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, άμεσα θα εκδοθεί και μια ακόμη προκήρυξη για την πλήρωση 302 θέσεων επικουρικού ιατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία. Ήδη έχουν προσληφθεί 498 άτομα στην κατηγορία αυτή.

Τέλος, θέμα ημερών είναι να σταλεί στο ΑΣΕΠ και το σχέδιο για την πρόσληψη 200 διασωστών και πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διοικητικών διαδικασιών.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.