Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Σύσκεψη αύριο για τα απορρίμματα

XYTA-PALAIROS1Στην Πάτρα ο Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Σύσκεψη για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων πραγματοποιεί αύριο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελου Καπετάνιου, ο οποίος καταφθάνει αύριο στην Πάτρα, με στόχο τη διαμόρφωση του γενικότερου πλαισίου του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), σε συνέχεια των συσκέψεων με τον αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη.
Συγκεκριμένα, η σύσκεψη στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 28, 1ος όροφος).
Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα τεθούν η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, καθώς και η υποχρέωση των Δήμων να συνδράμουν αποφασιστικά στη διαμόρφωση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισής τους, την ενσωμάτωση τους στον ΠΕΣΔΑ που εκπονεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα διατεθούν για την υλοποίηση των έργων που απαιτούνται, βάσει των προτάσεων που θα κατατεθούν και θα εγκριθούν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. APOL

    Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνουν όλα αυτά η Αιτωλοακαρνανία έχει ολοκληρώσει πλήρως τον υπάρχοντα περιφερειακό σχεδιασμο από δεκαετίας.
    τωρα αν οι άλλοι νομοί της Περιφέρειας δεν το έχουν κάνει ασ κοψουν το λαιμό τους και να το κάνουν. Εκτος και αν όλα γίνονται για να στείλουν τα σκουπίδια στους μαλάκες με τα δήθεν περι περιφερειακού σχεδιασμού. Οι ΄Δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας αυτό που έχουν να κάμουν είναι να φρόντίσουν για τη μείωση του όγκου των σκουπιδιών κάνοντας ανακύκλωσή για να επαρκούν οι ΧΥΤΑ για μεγάλυτερο χρονικό διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.