Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Τέλη Ιουνίου οι οριστικές αποφάσεις της Σϋνόδου των Πρυτάνεων για τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ.

Τέλη Ιουνίου οι οριστικές αποφάσεις της Σϋνόδου των Πρυτάνεων για τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ.

Τέλη Ιουνίου θα διεξαχθεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων, όπου θα αποφασίσει για το ολοκληρωμένο σχέδιο συγχωνεύσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα υποβάλλει στο Υπουργείο Παιδείας.
Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκης σε δηλώσεις του στην Ελευθεροτυπία βάζει ξανα τον “πήχυ των συγχωνεύσεων” θεωρώντας λογικές τις δημιουργίες των Πανεπιστημίων Θράκης, το Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο στην Κρήτη, το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.
“Κάπου εκεί έπρεπε να σταματήσουμε.” Αναφέρει χαρακτηριστικά. ” Ομως βλέπουμε πως τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε πέντε πόλεις, άρχισε να επεκτείνεται το Πανεπιστήμιο Αιγαίου -που έγινε για εθνικούς σκοπούς- σε τρία νησιά και σήμερα καλύπτει έξι.Υπάρχουν απαιτήσεις ακόμη και από την Κω για τη δημιουργία Ιατρικής Σχολής. Εγινε το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας με ένα Τμήμα στη Λιβαδειά κι ένα στη Λαμία, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με τρία τμήματα στη Φλώρινα, δύο στην Κοζάνη και τώρα θέλουν να κάνουν κι ένα στην Καστοριά.

Στο ίδιο “τσουβάλι βάζει και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Στερέας Ελλάδος”Εγινε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με δύο τμήματα στο Αγρίνιο κ.ά.»,

«Οταν έρθει προς συζήτηση αυτό το θέμα(σσ για όλα τα Πανεπιστήμια), θα πρέπει να το δούμε πολύ προσεκτικά και με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια.”

Δύσκολα τα πράγματα λοιπόν..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.