Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020

Τέλη ΙΧ… με το μήνα αντί ετησίως

7DFE4BAF8C803C8A2427F432A1FF06D0Κίνητρα για να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους οι ιδιοκτήτες
Τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τις πινακίδες που έχουν καταθέσει χιλιάδες ιδιοκτήτες, για να το κυκλοφορήσουν ξανά φέτος και να πληρώσουν τέλη μόνο για τους υπόλοιπους μήνες της χρονιάς, θα καθιερώσει η κυβέρνηση.

Το σχέδιο αποκάλυψε το ΘΕΜΑ την περασμένη Κυριακή και σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή η σχετική τροπολογία, αλλά αυτή κρίθηκε εκπρόθεσμη και αποσύρθηκε. Αναμένεται όμως να επανακατατεθεί προσεχώς σε επόμενο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της τροπολογίας «προβλέπεται ότι, εξαιρετικά, σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, εντός του έτους 2014, τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος αυτό καταβάλλονται αναλογικά μόνο για τους υπόλοιπους μήνες του έτους, συμπεριλαμβανομένου και του μήνα εντός του οποίου γίνεται η άρση της ακινησίας ( αντί για την καταβολή του ετήσιου ποσού που ισχύει σήμερα). Με πράξη της αρμόδιας υπηρεσίας της Φορολογικής Διοίκησης διαπιστώνεται το οφειλόμενο ποσό με βάση την ακριβή ημερομηνία της άρσης ακινησίας και τίθεται εκ νέου σε κυκλοφορία το όχημα.

Το οικονομικό αποτέλεσμα που θα προκύψει από τη ρύθμιση για την αναλογική, κατά μήνα, καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2014 δεν μπορεί να προσδιοριστεί , καθώς εξαρτάται από τη συμπεριφορά των ιδιοκτητών ακινητοποιημένων ιδιωτικής χρήσεως αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Όμως εκτιμάται ότι η ρύθμιση θα αποτελέσει κίνητρο για την άρση ακινησίας ρτου 25% των ακινητοποιημένων οχημάτων, γεγονός που θα οδηγήσει σε εφάπαξ αύξηση εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ, περίπου».

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.