Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

Τέλη κυκλοφορίας: Κλείδωσαν 3 αλλαγές -Δημιουργείται νέα κατηγορία ΙΧ

oxima1

Τη Δευτέρα θα ανακοινώσει τελικά το υπουργείο Οικονομικών τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.

Παρά τα όσα είχαν διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες από το ΥΠΟΙΚ, τελικά το οικονομικό επιτελείο έκανε πίσω σε αρκετά ζητήματα υπό το φόβο της μαζικής κατάθεσης πινακίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 θα είναι δύο σημαντικές αυξήσεις σε συνδυασμό με τη δημιουργία μίας νέας κατηγορίας ΙΧ, καθώς και μία μικρή μείωση για τα παλιά οχήματα.

Η νέα κατηγορία ΙΧ
Μία από τις αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου που έχει κλειδώσει είναι η δημιουργία μίας νέας κατηγορίας οχημάτων.
Θα αφορά ΙΧ με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από το 2006 έως το 2010 και για οχήματα από 1.400 κυβικά και άνω. Οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένα τέλη κυκλοφορίας κατά 10 έως 40 ευρώ.

Πόσο θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες «πράσινων» ΙΧ
Οσοι απέκτησαν ΙΧ μετά την 01/11/2010 και έως σήμερα δεν πλήρωναν τέλη κυκλοφορίας. Από φέτος, όμως, θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αφού μηδενικά τέλη θα έχουν μόνο αυτοί που τα ΙΧ τους εκπέμπουν έως 90gr.

Για όλα τα υπόλοιπα ΙΧ (που εκπέμπουν πάνω από 90gr) οι αυξήσεις υπολογίζονται από 8 έως 32 λεπτά του ευρώ ανά γραμμάριο εκπομπής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΒΛΑΣΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

    Στο υπουργείο Οικονομικών και στο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής τρελένονται για τους ρύπους που εκπέμπουν τα σαραβαλάκια μας! Βασικά τους απασχολεί πως θα αρπάξουν τα Ευρουδάκια των φτωχών και απελπισμένων .Εάν πραγματικά ενδιαφέρονταν για το περιβάλλον θα κοιτάζανε να φορολογήσουν τα ιπτάμενα αντικείμενα (αεροπλάνα) που σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν τεράστια ευθύνη για την κλιματική αλλαγή.Καταναλώνουν τόνους καυσίμων και μολύνουν τα πάντα.Εδώ σφυρίζουν αδιάφορα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.