Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Τέλος Εργατική Εστία-Κατοικία; Τι γίνεται με εργαζόμενους και παιδιά στους σταθμούς;

Τέλος Εργατική Εστία-Κατοικία; Τι γίνεται με εργαζόμενους και παιδιά στους σταθμούς;

Τέλος Εργατική Εστία-Ερ. Κατοικία; Τι γίνεται με εργαζόμενους και παιδιά στους σταθμούς;

Διάχυτη είναι η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι με τις δομές που ανήκουν στην Εργατική Εστία, για τις οποίες άλλες πληροφορίες κάνουν λόγω για κατάργηση και ένταξη στο δίκτυο των δήμων και άλλες για συγχωνεύσεις. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει τόσο με τα παιδιά όσο και με τους εργαζόμενους. Από σήμερα το πρωί που διέρρευσαν οι προθέσεις της τρόικας και της κυβέρνησης επικρατεί έντονος προβληματισμός στον παιδικό σταθμό της Εργατικής Εστίας στην Αγία Τριάδα, αλλά και στις υπηρεσίες της Εργατικής Κατοικίας. Είναι γνωστό ότι στην Αγία Τριάδα υπάρχει ένας παιδικό σταθμός με μακρά προσφορά και πολλά παιδιά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και στο δήμο δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το τι θα γίνει-και κυρίως από πότε-με τα παιδιά που πηγαίνουν σε αυτόν.
Συν όλα τα άλλα, τα προβλήματα επιτείνονται έτσι κι αλλιώς και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αφού το πρόβλημα με όσους υπαλλήλους έχουν σύμβαση έργου μαζί τους, είναι από την 5η Φεβρουαρίου στον αέρα, καθώς δεν υπάρχει κάποιος από την κυβέρνηση να πει υπεύθυνα τι πρόκειται να γίνει και σε αυτή τη περίπτωση.
Πάντως, το πλέον εξωφρενικό, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr είναι ότι χτες υπήρχε σύσκεψη στην Αθήνα της διοίκησης της Ε.Εστίας για τους παιδικούς σταθμούς και δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη για πρόβλημα ή για σκέψη κατάργησης της υπηρεσίας. Μάλιστα καταρτιζόταν οι προϋπολογισμοί και έμπαιναν οι υπογραφές για κάποια χρήματα που απαιτούνταν κατά τόπους. Οι διευθυντές έφυγαν από την Αθήνα με αυτή την αίσθηση… Για να μάθουν μετά από τις τηλεοράσεις ότι ξαφνικά μετά τις 4 το απόγευμα μπήκε από την τρόικα στο τραπεζι και το θέμα αυτών των δομών! Και μη χειρότερα…

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.