Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Τέσσερις κολώνες στο Βοϊδολίβαδο

Τέσσερις κολώνες στο Βοϊδολίβαδο

kolona-dei

Αντιλαμβάνομαι ότι οι ώρες είναι κρίσιμες σε πολλά επίπεδα. Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι έχει και μπάλα σήμερα με μια ομάδα του κέντρου. Φτιάχνοντας την «τέλεια καταιγίδα» που λέει κι ο Τατσόπουλος και παίζοντας και μπάλα δεν αδειάζουμε για την καθημερινότητα.

Ένας αναγνώστης όμως που του έλαχε να ζει μόνιμα σε δικό του σπίτι στην περιοχή κάτω από το Στάδιο, στο ηρωικό και συνάμα μαρτυρικό Βοϊδολίβαδο, με παρεκάλεσε(ούτως ειπείν) να γράψω κάτι για ένα θέμα που τον καίει. Το καταλαβαίνει κι αυτός ότι ρίχνει χαμηλά τη συζήτηση την ώρα που η κοινωνία μας βάζει τις τελικές πινελιές στο μακρόπνοο σχέδιό της πώς να διαλυθεί, μέσω μιας μάχης γύρω από έναν πιτσιρικά και μέσω μιας παλαβής  πολιτικής κατάστασης με  μια λεόντειο συμφωνία με ξένους που τους θέλαμε απλά για να μας «βοηθούν». Το καταλαβαίνω κι εγώ ότι ένα τέτοιο πεζό θέμα δεν έχει θέση στην επικαιρότητα των ημερών.

Αλλά μήπως μπορεί να κάνει κάτι κάποιος για τέσσερις(αρ.4) συνεχόμενες κολώνες της ΔΕΗ που είναι σβηστές εδώ και βδομάδες από κει που τελειώνουν τα σχολικά συγκροτήματα μέχρι τις εργατικές κατοικίες της περιοχής; Ίσως να μην ακολούθησε τη σωστή διαδικασία ο αναγνώστης μας γιατί έπρεπε να αναζητήσει πιο αποφασιστικά τον υπεύθυνο ή το κατάλληλο τηλέφωνο για να δηλώσει τη βλάβη, αλλά πήρε και να πει τον πόνο του. Εμείς του είπαμε που να απευθυνθεί αλλά κάποιο κενό υπάρχει στην επαφή του πολίτη που έχει καμένη λάμπα στη γειτονιά του με τον δήμο. Μιλάμε για σχεδόν ένα μήνα!

Και στη δική μου τη γειτονιά υπάρχει μια ρημάδα λάμπα καμένη την οποία την…καταγγείλαμε και διορθώθηκε. Αλλά ξανακάηκε και θα την ξανακαταγγείλλουμε τη ρημάδα. Και θα βρεθεί μια λύση.

Εμείς όμως, ως προνομιούχοι ,τυχαίνει να νοικιάζουμε σπίτι σε κάπως «κεντρική» περιοχή. Ο αναγνώστης μας μένει σε μια-τουλάχιστον-δύσκολη γειτονιά που τέσσερις (αρ.4)συνεχόμενες καμένες λάμπες είναι αίτιο φόβου. Όπου πάει το κλέψιμο σύννεφο και όπου ένα αίσθημα τουλάχιστον καχυποψίας κυριαρχεί. Οπότε ο άνθρωπος δεν μας ενημέρωσε μόνο για το αισθητικό κομμάτι αλλά κυρίως εξαιτίας της αίσθησης της ασφάλειας που έχει απολέσει. Γι αυτό και συχνά άνθρωποι της περιοχής λένε «τι να τις κάνουν τις γιορτές και τα φώτα στο κέντρο, δεν κοιτάνε να βάλουν κανα φως εδώ κάτω που γίνεται πόλεμος» ή «τι να λέμε τώρα εδώ τα συνεργεία της ΔΕΥΑΑ φεύγουν από την περιοχή μας και τα πιο πολλά θέματα με αγωγούς, νερά κι αποχετεύσεις, εδώ κάτω τα έχουμε».

Αυτά και να με συγχωρείτε αν ξεστράτισα την καθημερινή θεματολογία την πανελλαδική και την τοπική. Ανυπομονώ κι εγώ να παρακολουθήσω μια  τραγωδία στην Αρχαία Στράτο πάντως…

Υ.Γ. Στη φωτογραφία η λάμπα είναι αναμμένη για τεχνικούς λόγους. Ομοίως αναμμένες είναι όλη μέρα μια σειρά λάμπες, όπως μας είπε άλλος αναγνώστης, στη στροφή όπως πάμε για Λυσιμαχεία. Δεν σβήνουν ποτέ! Μήπως μπορούμε να σβήσουμε αυτές και να ανάψουμε τις άλλες κάτω στο Βοϊδολίβαδο;

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Χρηστος

  Φίλτατε Κ.Σ..

  Στο άρθρο αυτό ξύνεις πληγές μεγάλες, απ΄ αυτές που κανένας δεν θέλει να ξέρει ότι υπάρχουν .

  Επέτρεψε μου να σου επισημάνω πως έχεις γράψει πολλά για τους βανδαλισμούς και τις κλοπές στο ΔΑΚ, αλλά δεν έχεις γράψει ποτέ κάτι για τις κλοπές στο εργοτάξιο της ΔΕΥΑ που ειδικά από φέτος τον Σεπτέμβριο έχουν ενταθεί (και που ίσως και τώρα που σου γράφω αυτά κάποιοι να είναι επί το έργον) και είναι πολύ εκτεταμένες απ΄ ότι έμαθα ακόμα και στους αποθηκευτικούς της χώρους .

  Βέβαια θα μου πεις πως αυτό είναι λογικό έως ένα βαθμό γιατί στο ΔΑΚ μπαίνει πολύς κόσμος και έτσι δεν μπορούν να κρυφθούν τα αίσχη που γίνονται.

  Να σου επισημάνω επίσης πως και στο κτίριο του οργανισμού Δήμητρα οι καταστροφές είναι μεγάλες και κάνεις δε δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον, παρότι πολλοί κάτοικοι από μας αλλά και περαστικοί τα βλέπουν και κάνουν πως δεν ξέρουν ή πως δεν τα είδαν.

  Εδώ και πολλά χρόνια κανείς δε νοιάζεται για τη φύλαξη όλων αυτών των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων στην περιοχή αυτή, αλλά να μου πεις , αυτοί πληρώνουν από τι τσέπη τους τις ζημιές ; …. ας είναι καλά τα κορόιδα.

  Εδώ και πολλά χρόνια κανένας δεν βρήκε το φιλότιμο να πρότεινε να συνεισφέρουν όλοι οι φορείς που έχουν εγκαταστάσεις εκεί για να βρεθεί μια συλλογική λύση στο πρόβλημα αυτό, όλοι κάνουν το χαζό.

  Όσον αφορά το θέμα του φωτισμού είναι κρίσιμο, όσο κρίσιμο είναι και το πρόβλημα με τις επιθετικές αγέλες των αδέσποτων σκύλων στη περιοχή αυτή όταν περπατάς στο μαύρο σκοτάδι κάθε βράδυ.

  Όσον αφορά το θέμα των αιτημάτων των πολιτών, κανένας μα κανένας δεν βρήκε τη πυγμή ή το ενδιαφέρον απ΄ όλους αυτούς που έκατσαν σε μία καρέκλα και πήραν ένα αξίωμα να κάνουν το εξής απλό, να δημιουργήσουν ένα ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο στο δήμο που θα συλλέγει όλα τα αιτήματα και τα παραπόνα των πολιτών, και θα τα διαβιβάζει στην ανάλογη υπηρεσία για διεκπεραίωση, αντί να υπάρχουν διάσπαρτοι διάφοροι τηλεφωνικοί αριθμοί που το μόνο που καταφέρνουν είναι να σπάνε τα νεύρα των πολιτών και δουλειά να μη γίνεται γιατί δεν υπάρχει υπευθυνότητα από κανέναν.

  Έτσι λοιπόν πριμοδοτούμε από την τσέπη μας τους κυνηγούς μετάλλων και τους κλέπτες από τη μία και από την άλλη πριμοδοτούμε το διαδημοτικό ρουσφέτι επειδή για να γίνει το αυτονόητο πρέπει να χτυπήσουμε τη κατάλληλη πόρτα, εφόσον επίτηδες μας έχουν σπάσει τα νευρά με την κουτοπόνηρη νοοτροπία τους.

  Μάλλον δεν τους νοιάζει τίποτα δυστυχώς.

 2. aggelos

  Ολα αυτα που γραφεις Χρηστο και για να μην υπερβαλλω το 99% απο τις κλεψιες σε δακ και δευαα τις κανουν γυφτοι.Ποιος τους ανεπτυξε τους γυφτους στο Αγρινιο?Καθε τοσο σπανε τη μαντρα του σταδιου και μετα τη ξαναχτιζουν για να τη ξανασπασουν υστερα απο καποιο διαστημα.Σε κλεβουν τους πιανουν και τους αφηνουν την αλλη μερα.Οι αστυνομικοι σε προτρεπουν να μην πιαστεις με τους γυφτους δεν βγαζεις ακρη(οργανα ταξης λεγονται αυτοι κατα τα αλλα).Πηγαινε Κερκυρα να δεις ποσοι γυφτοι υπαρχουν.Ειναι μαστιγα για την πολη και αυτοι που τους επετρεψαν να αυξηθουν ετσι και να κανουν οτι θελουν ελεω ψηφων να τους παρουν σπιτι τους να τους βαλουν.Εμεις δεν τους θελουμε βρωμιζουν την πολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.