Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Τέσσερις συγκεντρώσεις ΚΚΕ αύριο Παρασκευή στην Αιτωλοακαρνανία

κκε-αγρίνιο-Μωραϊτης2Πολιτικές συγκεντρώσεις  με κεντρικό σύνθημα «Όχι στη νέα συμφωνία. Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβέρνησης – δανειστών. Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους», διοργανώνει την Παρασκευή 26/6 η Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ . Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής :
Αγρίνιο: 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία με ομιλητή τον Βαγγέλη Ραμμόπουλο μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ
Μεσολόγγι: 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία με ομιλητή τον Κώστα Δρόσο μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ
Ναύπακτος: 8.30 μ.μ., ομιλία – πικετοφορία στο λιμάνι με ομιλήτρια την Ντίνα Μπούρη μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ
Αμφιλοχία : 9:00 μ.μ., ομιλία – πικετοφορία στο λιμάνι με ομιλήτρια την Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

Στη σχετική ανακοίνωση επίσης αναφέρεται:
Η διαφαινόμενη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, οδηγεί σε νέα μέτρα-λαιμητόμο για εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τη λαϊκή οικογένεια, που προστίθενται σ’ αυτά που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τους μνημονιακούς νόμους και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατηρεί.
Ο λαός πρέπει να πει το μεγάλο “όχι” στη συμφωνία, να την αντιπαλέψει στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, να μπλοκάρει τα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή δράση, χωρίς καμία αναμονή για το πότε θα καθαρογραφεί η συμφωνία και θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Να μην εγκαταλείψει ο λαός τα αιτήματα που είχε στα χρόνια της κρίσης, όπως την κατάργηση των μνημονίων και την ανάκτηση των απωλειών.
Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στο δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, που θα διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης, ανάκτηση των απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να δοθεί οριστική λύση υπέρ του λαού απαιτείται πραγματική ρήξη. Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία. Προϋπόθεση για μια πορεία πραγματικής αλλαγής συσχετισμού προς όφελος της εργατικής – λαϊκής πλειοψηφίας είναι η συσπείρωση με το ΚΚΕ, η ισχυροποίησή του παντού και πάνω από όλα στους χώρους δουλειάς και τις λαϊκές γειτονιές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.