Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

«Τέχνες και Αυτισμός»

unnamedΗ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015, ανοιχτή συζήτηση, στο κτίριο της Τράπεζας Ελλάδος με αφορμή τη διεξαγωγή του εργαστηρίου «η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» για τα παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους.
Το πρόγραμμα αυτό, πραγματοποιείται για τρία συναπτά έτη με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Φέτος, θα ταξιδεύσει σε δέκα πόλεις ανά την Ελλάδα, ενώ το Αγρίνιο είχε την τρίτη θέση στον προγραμματισμό αυτό.

Η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Μαρία Παπαγεωργίου τόνισε τη θέση του Δήμου Αγρινίου στο να συμμετάσχει ,να στηρίζει και να διεξάγει προγράμματα όπως αυτό του Ιδρύματος Ωνάση με σκοπό την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων.
Ο πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου κ. Επαμεινώνδας Τάνταρος τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή φορά τα παιδιά με αυτισμό. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα διότι τα παιδιά αυτά κλείνονται στον εαυτό τους .
«Είμαστε εδώ για να για κάνουμε γόνιμο διάλογο και να πούμε ότι η μουσική, ακόμη και όταν απουσιάζει ο λόγος είναι γλώσσα επικοινωνίας και τρόπος έκφρασης συναισθημάτων» δήλωσε η κ. Χριστίνα Παναγιωτάκου εκ μέρους του Ιδρύματος Ωνάση.
Επίσης την προηγούμενη ημέρα έγινε συνάντηση στην ΕΛΕΠΑΠ των γονιών των παιδιών αυτών με τους επιστήμονες του Ιδρύματος. Οι γονείς γνωρίστηκαν όλοι μεταξύ τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.