Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Τίμησαν την εορτή των Τριών Ιεραρχών (φωτό)

Τίμησαν την εορτή των Τριών Ιεραρχών (φωτό)

 

Η όμορφη γιορτή με την οποία ολοκληρώθηκαν οι σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, παρακολουθήθηκε με αμείωτο ενδιαφέρον από τους παρευρισκομένους. Η γιορτινή αυτή εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της ΓΕΑ στο Αγρίνιο, συνδιοργανωμένη από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής της θεολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Κογκούλης και θέμα της ομιλίας του «Παιδεία, Ελληνορθόδοξη κληρονομιά και οι Τρεις Ιεράρχες». Σχετικά με το θέμα της ομιλίας του αλλά και το σπουδαίο διδακτικό έργο των τριών Ιεραρχών, ο κ. Κογκούλης είπε: «Δεν έχουμε ανάγκη από ανούσια και στείρα γνώση η οποία δεν εμπερικλείει την ουσιαστική και ωφέλιμη έννοια της παιδείας, όπως τη εννοούσε και τη δίδαξε ο Άγιος Μέγας Βασίλειος. Όπως ακριβώς και ο Άγιος Απόστολος Παύλος, διέκρινε ξεκάθαρα την υγιαίνουσα διδασκαλεία από την βλαβερά διδασκαλεία την οποία δυστυχώς δέχονται σήμερα αρκετοί μαθητές.»

Η γιορτή ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του τοπικού παραρτήματος της Π.Ε.Θ κ. Σπύρου Παπαθανασίου ο οποίος, μίλησε για τη σπουδαιότητα της σημερινής γιορτής και τη σημαντικότητα των όσων δίδαξαν οι Τρείς Ιεράρχες ενώ προλόγισε τον βασικό ομιλητή της εκδήλωσης κ. Κογκούλη.

Αμέσως μετά, η βυζαντινή χορωδία και η παραδοσιακή ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου, με τη συνοδεία του μαέστρου τους, πλαισίωσαν με ύμνους και τραγούδια την εκδήλωση.Τη ληκτική ομιλία της εκδήλωσης ανέλαβε ο πατέρας Επιφάνειος, λόγω ασθένειας του Μητροπολίτη κ.κ Κοσμά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.