Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Τίποτε δεν ανέχεται ο Έλληνας δίπλα του…

Τίποτε δεν ανέχεται ο Έλληνας δίπλα του…

al

Έχουμε και λέμε: Οι Έλληνες δεν θέλουμε δίπλα μας ούτε μετανάστες ούτε μειονότητες, ειδικά αν το οικόπεδο έχει αξία. Στη Σίνδο παραλίγο να φάνε ξύλο οι δημοτικοί σύμβουλοι, δείχνοντας ότι δεν χρειάζεται αν είσαι με τη… λευτεριά για να μπουκάρεις και να διακόπτεις τα δημοτικά συμβούλια. Στην Κω δεν χρειάζονται σχόλια, το μόνο που χρειάζεται είναι να δει κάποιος τις τελευταίες εκλογές και να μετρήσει τα κουκιά που δεν βγάζουν πολιτικές προτιμήσεις τις οποίες επικαλείται ο κ. Βίτσας. Εκείνους που καταγγέλλει τους βρίσκεις λίγο πάνω από το 5%. Κι ακόμα δεν άνοιξε η κουβέντα για τα κέντρα κράτησης που είναι σίγουρο ότι θα γίνουν, είμαστε ακόμα στα κέντρα ταυτοποίησης και μόνο ο δήμαρχος Περάματος κάτι ψέλλισε για “ευθύνη και αλληλεγγύη” αλλά δεν ξέρω αν έχει ρωτήσει κάτι περίεργους στα μέρη του…

Δεν θέλουμε κέντρα απεξάρτησης γιατί σκορπίζουν πρέζα στη γειτονιά, ειδικά αν η γειτονιά έχει πολλά νοικιαζόμενα μαγαζιά(δεν μιλάμε για περιπτώσεις δίπλα από σχολεία, αυτή είναι άλλη κουβέντα).

Δεν θέλουμε επίσης ΧΥΤΑ με τίποτε. Βρωμίζει η περιοχή μας κι ας βλέπεις πόλεις στη Δανία που έχουν ΧΥΤΥ εντός του πολεοδομικού ιστού και δεν καταλαβαίνεις καν ότι εκεί πηγαινοέρχονται σκουπίδια. Εκεί που ο ΧΥΤΥ πατάει πάνω σε ένα πάρκο που έχει φτιάξει η ίδια η εταιρία η οποία  έχει φροντίσει κι όλα να λειτουργούς υπογείως, ενώ παρέχει και δωρεάν ρεύμα σε όλο τον δήμο. Όχι, εδώ υπάρχουν λαϊκές αντιδράσεις και μένει μετά ο Πύργος και η Αρχαία Ολυμπία να χαίρονται που κάνει μήνυση το υπουργείο στους δημάρχους των απέναντι περιοχών. Πάντα με ανακοινώσεις με παιδιά μέσα, τα οποία θα τα αφήσουμε εμείς οι κακοί απέναντι να πεθάνουν από μολύνσεις! Να πουν μια κουβέντα, όμως, πότε θα τσακιστούν να φτιάξουν τον βρωμο-ΧΥΤΑ τους κι αυτοί και το υπουργείο, δεν λένε. «Υλοποιείται», απαντούν σε άπταιστα ΠΑΣΟΚικά ελληνικά, τα οποία μας έμειναν κληρονομιά αιώνια.

Φυσικά, μη νομίζετε, και στα δικά μας μέρη αν δεν τους είχαν πιάσει όλους στον ύπνο οι Σταμάτης και Σώκος να τα πάνε στο fast forward και να μην προλάβουν οι ακτιβιστές, ούτε εδώ θα είχαμε ΧΥΤΑ. Διότι, ξέχασα να πω, για τα σκουπίδια αντιδρούν και ακροδεξιοί και αντικαπιταλιστές μαζί καμιά φορά. Στην Κερατέα η πείρα μας έδειξε ότι μπορούν να μάχονται μαζί ελευθεριακοί οικολόγοι ακτιβιστές μαζί με αξιωματικούς του στρατού και της αστυνομίας για έναν οικισμό που κατά 80% ήταν αυθαίρετος! Διότι αυτό είναι το μεγαλείο της Αιώνιας Ελλάδος, να πούμε…

Δεν θέλουμε ανεμογεννήτριες γιατί τρομάζουν τα πουλιά και τα τσόνια. Επίσης η εικόνα στην απέναντι ραχούλα χάνει σε αξία αν έχει αυτές τις άσπρες προπέλες πάνω. Άσε που προκαλούν ηχορρύπανση και τρομάζουν τα μαγαζιά κάτω από κάτι τουριστικές περιοχές στα νησιά! Άσε που έχει και οικόπεδα η τάδε μητρόπολη κοντά… Αποτέλεσμα; Θα μπορούσαμε, με τους αέρηδες στο Αιγαίο, να εξάγουμε ρεύμα σε όλο τον κόσμο αλλά προτιμούμε τον οικολογικό λιγνίτη, αφού το λέει η καλή μας η ΔΕΗ!

Ούτε εξορύξεις πρέπει να γίνονται εκεί που εμείς έχουμε αποφασίσει ότι θα έχουμε «ήπια τουριστική αυθαίρετη ανάπτυξη με μπαράκια». Ούτε νταμάρια πρέπει να έχουμε στα βουνά για υλικά για δρόμους, δεν πρέπει να διακορεύεται η γη, άσε που πνίγονται τα λιοστάσια μας από τη σκόνη…

Ούτε φυλακές πρέπει να έχουμε σε απόσταση 150 χιλιομέτρων τουλάχιστον από το τσαρδί μας. Να πάνε αλλού, κάπου, δεν έχει σημασία που, αρκεί να μην είναι στα δικά μας τα πόδια. Και βιομηχανίες δεν πρέπει να έχουμε γιατί μολύνουν. Όχι, δεν μας νοιάζει να είναι οροθετημένες και να έχουν την τεχνολογία που απαιτείται για να προστατεύεται το περιβάλλον, να φύγουν να πάνε αλλού, δεν μπορούμε εμείς να μένουμε δίπλα σε τσιμινιέρα.

Και τελειωμό δεν έχει. Για κάθε θέμα, για κάθε δραστηριότητα, για κάθε όχληση. Θα μου πεις, σχεδόν λογικά όλα αυτά για μια χώρα που το «κεραμίδι» έγινε ψύχωση και αυτοσκοπός. Ο άλλος ριζώνει σε ένα μέρος που το πληρώνει μέσω δανείου και δεν ξέρει ότι άλλες χώρες δίνουν κίνητρα να μετακινείσαι πιο εύκολα, ενώ η ιδιοκτησία σου ανήκει μόνο για κάποια χρόνια.

Ξεκινάνε από παλιά όλα αυτά και δεν είναι θέμα ιδεολογίας όπως νομίζουν κάποιοι. Ακόμα και η τραυματική και υποκριτική σχέση με τον «δημόσιο χώρο» για τον Έλληνα προέρχεται από την νοοτροπία του «ριζώματος», από την αντίληψη ότι «κανείς δεν πρέπει να με ενοχλεί εδώ που ήρθα»- παρότι πολύ συχνά έχω κάνει κατάληψη και έχω χτίσει το τσαρδί μου παράνομα. Αυτή η ίδια αρρώστια είναι που τρώει και τον αγροτικό κόσμο. Δεν καταλαβαίνουν ότι στον υπόλοιπο κόσμο η αγροτική γη είναι εργαλείο, μέσο παραγωγής πλούτου, όχι ιδιοκτησία. Πρέπει να ενωθείς με άλλους για να έχεις ένα αξιόλογο κομμάτι γης και να κάνεις παραγωγή. Στην Αυστρία δεν νοείσαι αγρότης κάτω από 100 στρέμματα. Αλλιώς απλά δουλεύεις στη γη. Σημειωτέον, σε μια εποχή που η Κίνα προχτές ανακοίνωσε την παραχώρηση μιας έκτασης όσο η μισή Ευρώπη σε αγρότες, για να παράγουν αγροτικά προϊόντα που θα γίνουν τρόφιμα!

Όλα από την ίδια νοοτροπία ξεκινούν, της παράξενης ελληνικής «ιδιοκτησίας» τελικά. Ο Έλληνας αριστερός ή δεξιός έχει μια ειδική σχέση με την ιδιοκτησία. Γι’ αυτό και είναι εχθρικός σε ότι «ξένο» πάει να εγκατασταθεί δίπλα του. Γι’ αυτό και το κράτος τελικά το θέλει ιδιοκτησία του. Είτε μέσω γιαλαντζί επιδοτούμενου καπιταλισμού, είτε μέσω διορισμών και οικογενειοκρατίας στη διοίκηση.

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. antikeimenikos

    Καλά όλα αυτά, αλλά ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ;

    Τώρα που οι άλλοι αποδείχτηκαν διπρόσωποι ψεκασμένοι που άλλα λένε (ΝΑΙ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ) και άλλα κάνουν (ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ), θα πρέπει οι ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ να προτείνουν δημιουργία χώρου φιλοξενίας μεταναστών στο Αγρίνιο!!!

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΑΠΟ ΤΑ LIDL!!!

  2. Ioannis

    Ποιος είναι ο Γ. Συμψηρής που γράφει όλα αυτά?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.