Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Τίποτε παράξενο στα σχολεία σήμερα…

Τίποτε παράξενο στα σχολεία σήμερα…

louketo

Ελάτε τώρα που τρελαθήκατε κάποιοι με τα σχολεία που έκαναν «κατάληψη» σήμερα. Κατάληψη θα έκαναν αν έμεναν στον χώρο που κατέλαβαν και έστηναν εκεί κάποια αυτοσχέδια γιορτή μνήμης για τον Παύλο Φύσσα, μια και αυτή είναι η αφορμή για τις φετινές μαθητικές κινητοποιήσεις. ή μάλλον και αυτή, γιατί υπάρχουν κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις ότι είναι μια απλή σύμπτωση η χρονική στιγμή σε αρκετά σχολεία(μόνο σε ένα δύο ήταν αυτός ο κύριος λόγος, λέει…).  Στα άλλα, λέει, αφορμή είναι η νέα μορφή που έχει πάρει το Σχολείο φέτος…Πάντως έφυγαν σχεδόν από παντού  και μάλιστα με την άδεια λειτουργών που πριν λίγο έλεγαν «θα κάνετε μια ώρα αποχή όπως έχετε προγραμματίσει και στις 11 θα σας αφήσουμε(!) να πάτε στη πορεία που έχετε(!)κανονίσει»… Το πότε αποφασίστηκαν όλα, με ποιες πλειοψηφίες και ποιες διαδικασίες είναι πια ερωτήματα χωρίς νόημα. Άλλωστε αυτά μαθαίνουν τα παιδιά από τις «δημοκρατικές διαδικασίες» συνδικαλιστών και συλλόγων με τις «πλειοψηφίες» του 1/20, αυτά μιμούνται.

Αν δεν ήταν αυτό, που είναι και σοβαρότατο γιατί ένα χρόνο μετά ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η δίκη του  δολοφόνου του Π. Φύσσα, θα ήταν μάλλον  κάτι άλλο(όπως μας πληροφορούν…κατηγορηματικά ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι όντως κάτι άλλο!). Τα παιδιά δεν φταίνε σε κάτι διότι δεν έχουν προλάβει να φταίνε. Μπορεί καμιά φορά να απαντάνε με αυθάδεια «δεν ξέρεις εσύ, είσαι γέρος» αλλά σε τελική ανάλυση χρειάζονται παραδείγματα και ήρωες γιατί όλη μέρα ακούν για «προδότες» και για ένα πλήρως απαξιωμένο πολίτευμα. Από πού να πιαστούν; Από ότι ακούγεται πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο, πιο κοντά στη θέλησή τους να έχει ενδιαφέρον η ζωή τους, αυτή που τώρα δεν έχει. Όχι δεν φταίνε τα παιδιά, άλλοι φταίνε.  Γιατί αν θες να σε καταλάβουν θα σε καταλάβουν και δεν εννοούμε να σε αντιληφθούν… Άσε που αν πιάσουμε το πόσοι όλα αυτά τα θεωρούν φυσιολογικά ενώ  έχουν και δημόσιο ρόλο θα απογοητευτούμε.

Σε τελική ανάλυση τα παιδιά δεν τα νοιάζουν οι  τάσεις αλλά και τελικοί στόχοι όσων τους λένε να μάχονται για το Καλό. Ακόμα και οι χαβαλέδες και εκείνα που θέλουν απλά να χάσουν ώρες θα λειτουργούσαν αλλιώς αν δεν έβλεπαν αδιαφορία. Εδώ μπορούν 14 ετών να πάρουν μια μπατανόβουρτσα και να βάψουν απέναντι από το δημαρχείο, στο σχολείο θα κολλήσουν; «Δεν ξέρεις εσύ, είσαι γέρος». Σωστό αρκεί να μην μαθαίνεις αυτά που δεν ξέρω εγώ  από κάποιον πιο «γέρο» από μένα…

Υ.Γ. Να προλάβω μερικούς ναι, ούτε οι δολοφόνοι της Marfin έχουν βρεθεί ούτε οι δολοφόνοι των δύο νεαρών στο Ν. Ηράκλειο. Αλλά εδώ μιλάμε για δίκη με τον κατηγορούμενο να έχει συλληφθεί και με παράταση έξι μηνών ήδη στην προφυλάκιση. Να περάσει το 18μηνο,  να αιτηθεί αποφυλάκιση και να βγει κιόλας λόγω «δικαιοσύνης». Όπως έγινε πρόσφατα κι εμείς γράφαμε δημοκρατικές βλακείες σαν βαποράκια κάποιων που μονοπωλούν τον δημόσιο λόγο.

Υ.Γ.2 Όπως θα καταλάβατε στην πορεία το κείμενο περιείχε κάποιες αλλαγές μιας και υπήρξαν για κάποια σχολεία…κατηγορηματικές βεβαιώσεις ότι είναι καθαρή σύμπτωση οι σημερινές κινητοποιήσεις με την αυριανή επέτειο της δολοφονίας. Όπως μας τα είπαν δηλαδή πρέπει να σας τα πούμε. Κι αν ποτέ πούμε και καμιά αλήθεια θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει όλους μαζί…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.