Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Ταλαιπωρία λόγω των κλειστών καταστημάτων της ΑΤΕ

Ταλαιπωρία λόγω των κλειστών καταστημάτων της ΑΤΕ

Μεγάλη ταλαιπωρία προκαλεί το γεγονός πως  αρκετά υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας στην Αιτωλοακαρνανία παραμένουν  κλειστά , μετά την εξαγορά της  από την Τράπεζα Πειραιώς.

Τις προηγούμενες ημέρες οι συναλλασσόμενοι σχημάτιζαν  ουρές, έξω από τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να μπορέσουν να “σηκώσουν” χρήματα. Οι πελάτες της Αγροτικής Τράπεζας μέχρι χθες συναντούσαν  “τοίχο” στα υποκαταστήματα της Αγροτικής, καθώς αυτά είχαν”ξεμείνει”από χρήματα λόγω των κινητοποιήσεων των υπαλλήλων ,πρόβλημα που ξεπεράστηκε αφού το υποκατάστημα του Αγρινίου λειτουργεί κανονικά, ενώ στην Πλατεία Φλέμινγκ παραμένει ακόμη κλειστό. Μεγαλύτερη ταλαιπωρία υφίστανται οι ηλικιωμένοι κυρίως από τις περιοχές του Θέρμου, της Μακρυνείας και του Ξηρομέρου ,αφού τα υποκαταστήματα σε Ματαράγκα, Θέρμο και Κατούνα παραμένουν κλειστά, και αναγκάζονται να μετακινούνται, όσοι μπορούν και με επιπλέον κόστος στο Αγρίνιο, προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν. Να σημειωθεί ότι στο υποκατάστημα που βρίσκεται στην πλατεία Φλέμινκγ υπάρχει ταμπέλα ότι “οι πελάτες εξυπηρετούνται από το κατάστημα….Αγρινίου”! Προφανώς εννοείται το κατάστημα δίπλα στην ΕΑΣ…

Η Αγροτική εξυπηρετούσε πολλούς αγρότες και οι φήμες περί κλεισίματος κάποιων υποκαταστημάτων προκαλεί δυσαρέσκεια στις αγροτικές περιοχές του νομού. Οιπρόσφατες εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα , συζητήθηκαν και στη συνεδρίαση τηςΕκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θέμα που όπως είπε ο Περιφερειάρχης απασχολεί με ιδιαίτερη ένταση, όχι μόνο τους εργαζόμενους στην Τράπεζα, αλλά και τους αγρότες της Δυτικής Ελλάδας. «Ο αγρότης χάνει έναπιστωτικό ίδρυμα που για πολλά χρόνια αποτελούσε στέρεο αποκούμπι και πυλώναενίσχυσής τους», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας, υπογραμμίζοντας, επίσης, ότι είναι άμεση ανάγκη να διασφαλιστεί η αγροτική και συνεταιριστική γη, να μείνει ζωντανή η αγροτική εκμετάλλευση, ιδίως σήμερα που σημειώνεται στροφή προς τηναγροτική παραγωγή, ως διέξοδο από την κρίση. Επίσης, ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η ανάγκη διασφάλισης των θέσεων εργασίας καιπροστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού, τόσο στην Τράπεζα, όσοκαι στις θυγατρικές της. «Η Αγροτική Τράπεζα δημιουργήθηκε για τη στήριξη τουπρωτογενούς τομέα», είπε ο περιφερειάρχης, προσθέτονας ότι η πρόσφατη εξέλιξη,έχει προκαλέσει μεγάλη αβεβαιότητα στον αγροτικό κόσμο, ειδικά στα ζητήματα πουσυνδέονται με τις υποθήκες. «Είναι φανερό ότι η δημιουργία ενός ισχυρούκρατικού τραπεζικού πυλώνα, θα έδινε απαντήσεις σε πολλά προβλήματα και θααπέτρεπε χειρότερες καταστάσεις», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.