Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Τα αυτοκίνητα του δασαρχείου παρκάρονται στην Αστυνομία!

Τα αυτοκίνητα του δασαρχείου παρκάρονται στην Αστυνομία!

Συνεχείς απειλές και φθορές από παρανόμους…

Το προχτεσινό συμβάν με την επίθεση γνωστού λαθροϋλοτόμου, στη Λεπενού, κατά υπαλλήλων του Δασαρχείου Αγρινίου που είχαν πάει να ερευνήσουν καταγγελίες, έφερε στην επιφάνεια τις τρομακτικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν τη δουλειά τους οι υπάλληλοι του Δασαρχείου. Και επειδή το agrinionews.gr , έχει καταγράψει την έλλειψη υποδομής που υπάρχει(για παράδειγμα δεν υπάρχει μια υπηρεσία άμεσης επέμβασης και μια ανοιχτή γραμμή για καταγγελίες όλη τη μέρα) καλό είναι να δούμε και τις συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι άνθρωποι αυτοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, λοιπόν, ενώ μέχρι πριν μερικούς μήνες οι υπάλληλοι που ελέγχουν τη λαθροϋλοτομία πάρκαραν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητά τους στο κέντρο της πόλης, στην Παναγοπούλου, τώρα αυτά μένουν για ευνόητους λόγους στην Αστυνομία διότι έχουν βρει πάρα πολλές φορές τα λάστιχά τους σχισμένα ή ακόμη σοβαρότερες ζημιές! Παράλληλα, περιστατικά σαν το προχτεσινό δεν είναι καθόλου σπάνια και απλά δεν παίρνουν έκταση παρά μόνο σε περίπτωση που βγάλει κάποιο δελτίο τύπου η Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, διότι απλά δεν έχει το Δασαρχείο κάποιο μηχανισμό ενημέρωσης.
Ο λόγος είναι οι περικοπές αλλά και οι γενικότερες συνθήκες που αφήνουν περιθώρια μόνο στο αίσθημα ευθύνης που λέει ότι η υπηρεσία δεν μπορεί να κάνει δημόσιες σχέσεις. Μόνο τις τελευταίες 15 μέρες έχουν επιληφθεί 25 σοβαρών περιπτώσεων με προσωπικό κίνδυνο, σε πολλές περιπτώσεις νύχτα και σαφώς εκτός ωραρίου. Για τα έξοδά τους, για πετρέλαιο κίνησης ή για τους λογαριασμούς των κινητών τους φυσικά ούτε λόγος. Τα έξοδα από τη τσέπη τους και από τον πετσοκομμένο μισθό τους που σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα έρχεται με αξιοσημείωτη καθυστέρηση.
Όλα τα παραπάνω είναι σε γνώση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που τώρα κάνει κάποια προσπάθεια να αναδείξει το θέμα. Παράλληλα το θέμα των φθορών στα λάστιχα και των απειλών κατά των δασικών υπαλλήλων δυσκολεύει και τη δουλειά τους αφού για να πάνε σε περιστατικό πρέπει να πάνε μέχρι τη αστυνομία να πάρουν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο! Άρα πρέπει να βρεθεί ένας φυλασσόμενος χώρος και μάλιστα γρήγορα.
Ένα άλλο σημαντικό, όμως, θέμα έχει να κάνει με την αντιμετώπιση από τους πολίτες. Δεν είναι μόνο οι κατά συρροή παραβάτες ούτε μόνο οι «επαγγελματίες». Πολλοί απλοί πολίτες πλέον κόβουν ανεξέλεγκτα γιατί δεν έχουν άλλο τρόπο να εξασφαλίσουν θέρμανση. Οι δασικοί αντιμετωπίζουν τέτοιες περιπτώσεις με κατανόηση αλλά δεν μπορούν να κάνουν τα στραβά μάτια όταν έχουν καταγγελίες. Δυστυχώς, πλέον έχει περάσει σε όλους η αντίδραση που λέει «εμάς βρήκατε να πιάσετε;» ή «δεν πάτε να πιάσετε αυτούς που τα φάγανε;» κ.ο.κ. Αυτό είναι κάτι που στην παρούσα φάση δεν αλλάζει γιατί όλοι ξέρουν ότι στο δικαστήριο τελικά πάνε μόνο τα μικρά ψάρια, αλλά και γιατί είναι αδύνατον για πολιτικο-κοινωνικούς λόγους, πια, να ζητηθεί ή άτεγκτη εφαρμογή του νόμου. Όμως τουλάχιστον, όσο μπορούν, οι πολίτες ας δείχνουν αυτοσυγκράτηση και ας βοηθούν τους δασικούς να στριμώχνουν τα μεγάλα ψάρια. Γιατί αν συμμετέχουν όλοι στην παρανομία τότε ωφελημένες είναι οι μαφίες κάθε είδους.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.