Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Τι είπε ο Πολάκης για τη δημόσια Υγεία στην Αιτωλοακαρνανία… (βίντεο)

«Καλά κάνουν οι άνθρωποι και αγωνίζονται. Και μακάρι να συνεχίσουν να αγωνίζονται πιο δυνατά και πιο ζωντανά”

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.
Το ζήτημα βέβαια είναι φλέγον για την Αιτωλοακαρνανία οι πολίτες της οποίας αναγκάστηκαν να προβούν σε συλλαλητήρια την περασμένη Τετάρτη.
Αφού ο βουλευτής Δ. Κωνσταντόπουλος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στη δημόσια Υγεία ανέλαβε να απαντήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης.
Aνέφερε πως   η προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ που θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες προβλέπει έναν γιατρό  κι έναν νοσηλευτή για τη ΜΕΘ στο Αγρίνιο. Ο προγραμματισμός που έγινε βασιζόμενος στα στοιχεία της ΥΠΕ , για τα δύο νοσοκομεία αναφορικά με την προκήρυξη των 600 θέσεων ιατρών προβλέπει: Για το Αγρίνιο δύο καρδιολόγους, ένα γιατρό  για τη ΜΕΘ , ένα  νεφρολόγο , ένα  παιδίατρος και τρεις ψυχίατροι. Για το Μεσολόγγι προβλέπεται ένας παθολόγος, ένας νεφρολόγος, ένας καρδιολόγος.
O υφυπουργός είπε επίσης πως μετά από χρόνια αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου. Πέρυσι ήταν 10 εκατομμύρια ευρώ από «σκάρτα» 8 εκατομμύρια το 2014, τόνισε.Όσον αφορά τα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις σχολίασε: «Καλά κάνουν οι άνθρωποι και αγωνίζονται. Και μακάρι να συνεχίσουν να αγωνίζονται πιο δυνατά και πιο ζωντανά και να διεκδικούν. Μαζί τους είμαστε όχι απέναντι τους».
Σημειωτέον πως χθες συνεδρίασε η συντονιστική επιτροπή στο Αγρίνιο για την αποτίμηση των συλλαλητηρίων και των περεταίρω δράσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη δημόσια Υγεία. Επικράτησε ικανοποίηση για την απήχηση των συλλαλητηρίων ωστόσο εκφράστηκε η ανάγκη για συνέχεια των δράσεων.

Δείτε όλη τη συζήτηση στη Βουλή στο σχετικό βίντεο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. iann

  Καταλαβαίνει την αντιπολιτευτική διάθεση του βουλευτή που έκανε την ερώτηση ο γίγαντας ! Την αντιπολιτευτική διάθεση των συγκεντρώσεων σε Αγρίνιο και Ιερή πόλη μήπως την πήρε χαμπάρι ή νομίζει πως ακόμα μασάμε το σανό που προσπαθούν με το ζόρι να μας ταϊσουν; Τι λέει επ αυτού ο λαλίστατος Τραπεζαρίας και η υπ αυτόν Δημ. Παράταξη , περιμένουμε με κομμένη την ανάσα να ακούσουμε !

 2. iann

  Μας “ξεπέταξε” σε δυό λεπτά , μας απέδειξε πόσο άδικο έχουμε να διαμαρτυρόμαστε αφού

 3. Xρηστος

  Ντοπή έχετε ; Απάντησε ΤΡΙΑ λεπτά στην πρωτολογία του και ΔΥΟ λεπτα στην δευτερολογία του .
  Τι ειπε ;
  Απο 8 εκατομμύρια σκάρτα ο προυπολογισμός του 2015 για τα νοσοκομεία Αγρινίου – Μεσολογγίου πήγε στα 10,5 εκατομμύρια ευρω . Αυξηση πάνω απο 30% , ΠΡΩΤΗ φορά μετα απο ΕΞΙ χρόνια μειώσεων . Τα κέντρα υγείας θα εχουν αυξηση 50% στους προυπολογισμούς τους .
  Οσο για τον κορυφαίο σχολιαστή τι να πω :
  ¨Εχει συνηθίσει τους γραβατομένους . Δεν ανέχεται εξαίρετους γιατρούς κι ανθρώπους να ντύνονται λαικά .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.