Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Τα θέματα και οι απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά και στα Μαθηματικά

Τα θέματα και οι απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά και στα Μαθηματικά

panellinies.660_18_0_0

Πανελλήνιες 2015: Τα θέματα και οι απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά και στα Μαθηματικά

Το e-dimosio σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Πουκαμισάς, σας παρουσιάζει τις λύσεις στα θέματα των σημερινών εξετάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Σε γενικές γραμμές τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά χαρακτηρίζονται βατά. Στο διδαγμένο κείμενο ζητούνται τρεις ερμηνευτικές παρατηρήσεις και η φετινή πρωτοτυπία είναι ότι η ερώτηση στην εισαγωγή είναι του τύπου «Σωστό-Λάθος» και στην λεξιλογική παρατήρηση δίνονται λέξεις της Αρχαίας Ελληνικής, για να βρεθούν οι ομόρριζές τους στο πρωτότυπο κείμενο.

Η μετάφραση του αδίδακτου κειμένου απαιτεί σε κάποια σημεία ελεύθερη απόδοση, κάτι που συνηθίζεται στον Θουκυδίδη, αλλά μάλλον θα δυσκολέψει τους υποψηφίους, όπως εκτιμούν εκπαιδευτικοί από τα φροντιστήρια Ορόσημο.

Οι γραμματικές παρατηρήσεις είναι βατές. Τέλος, στα συντακτικά προσοχή χρειάζεται το δεύτερο σκέλος, καθώς ζητούνται όλοι οι δυνατοί τρόποι για μεταφορά της Οριστικής σε Πλάγιο Λόγο.

Αναμενόμενα χαρακτηρίζονται τα θέματα στα Μαθηματικά. Ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις λεπτομέρειες του Γ” και Δ” θέματος. Κρίνονται περίπου στον ίδιο βαθμό δυσκολίας με τα θέματα του 2014.

Τα δύο μαθήματα θεωρούνται βαρόμετρο για τη διαμόρφωση των βάσεων, για τις οποίες η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή και πτωτικά δεδομένης της δυσκολίας των θεμάτων στα μαθήματα που έχουν εξεταστεί έως σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

e-dimosio.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.